NHL lokauts: pārrunas iesaldētas

© Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadība ir atteikusies no šonedēļ ieplānotās tikšanās ar Spēlētāju asociāciju (NHLPA). Tiek atzīts, ka pārrunas ir iesaldētas.

"Iepriekšējā tikšanās reizē spēlētāji skaidri pateica, ka viņiem ir ļoti maza interese par līgas piedāvāto vienošanās variantu. Turklāt norādīja, ka viņi neplāno iesniegt kādu jaunu priekšlikumu. Man nav skaidrs, kāpēc gan mums būtu jāsatiekas vēlreiz", norāda NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. Atbildot uz jautājumu, vai pārrunas var tikt dziļi iesaldētas, komisāra vietnieks atbild īsi, bet ļoti spēcīgā veidā: "Es tā domāju. Puses atgriežas atpakaļ savās pozīcijās, diemžēl".

Reaģējot uz līgas pārstāvja paziņojumiem, spēlētāju asociācija norāda, ka vēlas tikties jebkurā jautājumā, bez iepriekšējiem nosacījumiem, lai mēģinātu panākt vienošanos. NHLPA pārstāvis Stīvs Fērs spiests atzīt sekojošo: "Līgas vadība šobrīd nevēlas ar mums tikties. Tas ir bēdīgi, grūti virzīties uz priekšu bez runāšanas".

Iepriekš NHL vadība noraidīja spēlētāju asociācijas piedāvāto kolektīvās vienošanās variantu, un vēlāk noskaidrojās, ka šobrīd līga nav gatava piedāvāt savu variantu. Tādējādi nav piepildījusies cerība uz minētās vienošanās parakstīšanu līdz 25. oktobrim. Pārunas šobrīd ir iesaldētas. Nākamās sarunas nav nozīmētas, un nekas neliecina, ka tuvākajā laikā varētu būt kādas izmaiņas. Līdz ar to lokauts nebeigsies tuvākajā laikā.

Svarīgākais