Modano: lokauts ir laika izšķiešana

Visu laiku rezultatīvākais ASV dzimušais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētājs Maiks Modano, atceroties 2004./2005. gada sezonas lokautu, norādījis, ka, lai kāds būtu iznākums, spēlētājiem tas nenesīs gandarījuma izjūtu brīdī, kad lokauts beigsies.

21 sezonu NHL aizvadījušais Modano lokauta dēļ izlaida 2004./2005. gada sezonu, tādējādi zaudējot septiņus miljonus dolāru. "Tas nebija tā vērts," norādīja 1374 punktus līgā savulaik guvušais uzbrucējs. "Tā bija laika izšķiešana. Mēs [spēlētāji] domājām, ka esam spēcīgāki nekā bijām patiesībā. Ejot mēnešiem, mēs sabrukām."

388 spēlētāji iepriekšējā lokauta laikā devās pelnīt maizi Eiropā, vēl daļa pievienojās komandām citās Ziemeļamerikas līgās, taču Modano nebija ne starp vieniem, ne otriem.

"Vienmēr paliek izjūta, ka tā [nesaņemtā alga] ir nauda, ko tu nekad nesaņēmi atpakaļ," nepatīkamās izjūtas raksturoja Modano. "Visi toreiz domāja - nepievilsim viens otru, darīsim to nākotnes dēļ, blā, blā, blā..."

"Es spēlētājiem teiktu, ka šī nav cīņa, ko jūs uzvarēsit, jūs tā nekad nejutīsieties," sacīja 1999. gada Stenlija kausa ieguvējs. "Tās ir sarunas. Kādā brīdī abas iesaistītās puses jutīsies slikti par to, ka kaut kas ir jāzaudē," Modano liek spēlētājiem sagatavoties sarūgtinājumam jebkurā gala iznākumā.

Tikmēr NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) apsolījusi spēlētājiem un viņu ģimenēm apmaksāt apdrošināšanas izmaksas lokauta laikā. Savukārt NHL oficiāli atcēlusi pirmās pārbaudes spēles.

Svarīgākais