Nolans cer arī uz Ivanāna palīdzību

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans atklājis, ka izlases kandidātu sarakstā plāno iekļaut arī Raiti Ivanānu, kuru darbībā redzējis pēc ilgāka laika.

Vairāk kā nedēļu ilgā darba vizītē Rīgā ieradies Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, kurš šajā laikā vērojis vairākas HK „Rīga”, kā arī Rīgas „Dinamo” spēles. „Vērojot HK Rīga spēles, man patika dažu septiņpadsmit gadu veco spēlētāju sniegums. Piemēram, 22. numurs (Georgs Golovkovs) un vēl viens puisis, kura tēvs nesenā pagātnē spēlēja nacionālajā izlasē (Andreja Ignatoviča dēls Ruslans). Indraša līmeņa viņiem vēl nav. Varbūt būs nākamreiz,” par redzēto mačos ar HK „Rīga” dalību dalās Nolans.

Vaicāts, kā patika Rīgas „Dinamo” spēles treneris ir sev raksturīgi korekts. „Uz laukuma meklēju individualitātes un talanta iezīmes. Šī bija pirmā reize, kad redzēju Jēkabu Rēdlihu. Man viņa spēle patika. Laba attieksme un pietiekami asa spēle, kas aizsargam inepieciešams. Patika arī otrs brālis Krišjānis. Pirmo reizi pēc ilgāka pārtraukuma redzēju Raita Ivanāna spēli. Izskatījās, ka viņam ir līdera dotības, par ko liecināja arī kapteiņa palīga A burts uz krekla. Pēc atgriešanās Ziemeļamerikā došos skatīties Pelša un Girgensona spēles. Tagad es zinu daudz vairāk nekā pirms gada. Man ir zināmi spēlētāji, un ar vairākiem arī runāju,” intervijā laikrakstam „Diena” paudis treneris. Tāpat Nolans atklājis, ka mačos pret Krieviju uz ledus vēlas redzēt arī Raiti Ivanānu.

Gatavojoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram un pasaules čempionātam Somijā, Latvijas aizvadīs vairākas pārbaudes spēles. Pirmās pārbaudes paredzētas jau novembrī pret Krievijas izlasi. Treneris atklāj, ka izlasē šajās spēlēs vēlētos redzēt visus labākos. „Aicināsim visus labākos, arī citos KHL klubos spēlējošos Pujacu, Kuldu, Bārtuli, Spruktu, Miķeli Rēdlihu, arī Ronaldu Ķēniņu no Šveices aicināsim, vienvārdsakot, visus labākos. Neesmu pārliecināts, ka viņi spēlēs abus mačus, bet vismaz vienā es viņus gribētu redzēt,” savus plānus atklāj Nolans, paužot, ka turnīrā Francijā (13. – 15. decembris) sevi apliecināt varēs tuvākā izlases rezerve.

Svarīgākais