Lokauts: NHL un spēlētāju tikšanās redzamu rezultātu nedod

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komisārs trešdien paziņojis, ka līgas īpašnieki nākuši klajā ar jauna kolektīvā līguma nosacījumiem un priekšlikumiem, lai censtos nepieļaut lokauta sākumu.

Vakar notiekošās sarunas bija pirmā oficiālā tikšanās kopš 31. augusta, taču Ziemeļamerikas mediji, joprojām, ziņo, ka no lokauta izvairīties diez vai izdosies.

Līgas vadība veikusi vairākus būtiskus priekšlikumus, kas saistīti ar ekonomiskiem jautājumiem. „Izteicām skaidrus priekšlikumus, lai par jaunā kolektīvā līguma nosacījumiem puses varētu vienoties jau šajā nedēļas nogalē,” pauda līgas komisārs Gerijs Betmens.

Spēlētāju asociācijas (NHLPA) izpilddirektors Deivids Fers tikmēr paudis, ka pagaidām ir pāragri prognozēt, vai otras puses piedāvātie paustie priekšlikumi ļaus paātrināt sarunu gaitu un vienoties par jaunā kolektīvā līguma nosacījumiem. Abas puses saprot, ka lokauta sākšanās radīs abpusējus zaudējumus, taču šobrīd šķiet, ka no lokauta izbēgt neizdosies un sezona 11. oktobrī, visticamāk, nesāksies.

Ja pusēm vienoties neizdosies, 15. septembrī sāksies lokauts. Iepriekš tika plānots, ka pirmssezonas pārbaudes spēlēm jāsākas jau 19. septembrī.

Svarīgākais