Bārtulis debitē NHL, "Flyers" uzvar

© Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā savu pirmo spēli aizvadījis Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis, bet viņa pārstāvētā Fildelfijas vienība "Flyers" savā laukumā ar 5:1 uzveica Otavas "Senators".

Vēl "Flyers" rīta treniņā Oskars Bārtulis un viņa partneris aizsardzībā Denijs Sivrets pārrunājuši dažādas svarīgas lietas attiecībā uz gaidāmo spēli pret "Senators". Protams, mūsu aizsargam pirms debijas bijusi neliela nervozitāte.

"Kad sāc spēlēt hokeju, tu sapņo par NHL. Un tagad man ir šāda iespēja tur spēlēt, tāpēc esmu satraukts," teica Bārtulis.

Tomēr šajā ziņā komandas biedrs viņam līdzējis ar vērtīgu padomu.

"Teicu viņam, kas šis ir tieši tāds pats hokejs kā AHL (Amerikas hokeja līgā). Vienīgā atšķirība – kad tev ir ripa, pārējie komandas biedri strādā daudz cītīgāk, lai tevi atbalstītu," savu teikto atstāsta Sivrets. "Un tā jau ir tikai spēle, tāpēc nevajag pārāk satraukties."

Šķiet, šī saruna mūsu aizsargam bija nākusi tikai par labu, jo tas, ko spēlē varēja ar neapbruņotu aci saskatīt, neliecināja par jebkādām uztraukuma pazīmēm. Komandas spēlē Bārtulis bija iekļāvies ļoti labi, bet savus pienākumus aizsardzībā veica nekļūdīgi.

Par pašu spēli... Pirmo trešdaļu komandas aizvadīja samērā līdzīgi, taču vārtu guvumi izpalika. Līdz pirmajam rezultatīvajam uzbrukumam nācās gaidīt līdz pat 2. perioda vidum, kad ar precīzu raidījumu mājinieku rindās atzīmējās Blērs Betss. Tiesa, dažas minūtes vēlāk pats Betss devās izciest divu minūšu noraidījumu, taču uz soliņa atsēdēja tikai 12 sekundes no sev piespriestā soda, jo tieši tik ilgs laiks bija nepieciešams "Senators", lai panāktu izlīdzinājumu. Tomēr vēl pēc pāris minūtēm skaitliskajā vairākumā jau spēlēja mājinieki un atbildēja ar to pašu – 2:1 laukuma saimnieku labā panāca Džeimss van Rīmsdaiks.

Panākumu Filadelfijas kluba hokejisti nostiprināja noslēdzošajā trešdaļā. Vispirms Daniels Briērs rezultatīvi noslēdza savu solo gājienu pa labo malu, vēl pēc kāda laika ar vārtu guvumu izcēlās Derols Pouvs, bet pēc brīža savus otros vārtus šajā duelī guva Briērs, uzstādot spēles galarezultātu – 5:1.

Oskars Bārtulis savā debijas mačā spēlēja 17 minūtes un 18 sekundes un šajā laikā atzīmējās ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.