Pujacs: "Latvija pasaules čempionātā neizgāzās, tā bija savā vietā"

Omskas "Avangard" spēlējošais Latvijas hokeja aizsargs intervijā Krievijas portālam "Allhockey.ru" atzīst, ka tikai tagad spēj novērtēt to, cik daudz nozīmē cilvēku uzticēšanās. Latvijas izlases starts pēdējā pasaules čempionātā, pēc Pujaca domām, ir atbilstošs tās spējām.

"Kļūšana par "Avangard" kapteini man bija pārsteigums. Šķiet, tā bija kāda piektā spēle, kad no sastāva izkrita Kaļužnijs. Masieri teica, lai aizeju paskatīties uz savu formas kreklu. Skatos – uzšuve. Tas bija ļoti patīkami. Tagad, kad esmu vecāks, saprotu, ko nozīmē 20 cilvēku uzticēšanās. Vispār neesmu uzrunu cienītājs, vairāk patīk darīt, nevis runāt. Vārdiem nav tādu emociju kā darbiem.

"Sibir" pameta vairāki spēlētāji, arī es gribēju aiziet, jo bija skaidrs, ka komandai nekas nespīd. Esmu priecīgs, ka viss izvērtās tā – nokļuvu Omskā. Atgriešanās Novosibirskā bija normāla, pat guvu vārtus. Fani to uztvēra ar aplausiem. Priecājos, ka "Sibir" fanu attieksme nav mainījusies," stāsta Pujacs.

Aizsargs neslēpj, ka savulaik vēlējies palikt Rīgā, taču viņam piedāvājuši mazāku algu: "Man samazināja algas piedāvājumu. Toreiz tieši atgriezās Sandis Ozoliņš, noslēdza līgumus ar vēl diviem aizsargiem. Man piedāvāja par 30% mazāk nekā iepriekšējā sezonā, atteicos."

"Spēlēšana Gagarina kausa finālā bija kā migla. No malas šķiet, ka regulārā sezona ir gara, bet "play off" aizritēja trakā ātrumā. Kad esi laukumā, viss paiet vienā mirklī. Pēc tām spēlēm atceros, ka katriem vārtiem, katrai kļūdai ir milzīga nozīmē. Pēdējā zaudētājā spēlē "Dynamo" bija tikai vieni vārti," Pujacs norāda, ka izslēgšanas spēlēs sīkumu nav.

"Kaut kur lasīju, ka Nolans brīnījās par Latvijas izlases 15 gadus ilgo noturēšanos A grupā. Tas viss bijis iespējams bez jebkāda sagatavošanās plāna. Kāda gan var būt runa par plāniem, ja sportam netiek veltīta nauda? Jaunais treneris ir patīkams cilvēks, tagad komandā citi noteikumi.

Tagad uz pasaules čempionātiem vairs nebraucam ar domu saglabāt vietu A grupā. Tad jau labāk vispār nebraukt. Nepiekrītu tiem, kuri saka, ka Latvija izgāzās pēdējā čempionātā. Esam savā vietā. Radās iespaids, ka mums ir savākta kaujinieciska komanda, jauna trenera vadībā bija vēlme izdarīt vairāk nekā parasti. Gribējās būt astoņniekā," izlases jautājumu komentēja Pujacs.

Svarīgākais