Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Artūrs Kulda karjeru turpinās "Sibir"

Latvijas izlases sastāvā divos pasaules čempionātos spēlējušais aizsargs Artūrs Kulda pārcēlies uz Kontinentālo hokeja līgu. 23 gadus vecais aizsargs noslēdzis līgumu ar Austrumu konferences komandu Novosibirskas "Sibir".

Kuldu 2006. gada Nacionālās hokeja līgas draftā ar 200. numuru izvēlējās Atlantas "Thrashers". Pēc diviem gadiem aizsargs nostiprinājās fārmkluba Čikāgas "Wolves" sastāvā, 2008. gadā iegūstot Kaldera kausu, kas tiek pasniegts Amerikas Hokeja līgas uzvarētājiem.

Pēc divām sezonām Kulda spēlēja vienā aizsargu pāri ar leģendāro amerikāni Krisu Čeliosu, 66 mačos sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +47, kas bija pārliecinoši labākais līgā. Tomēr iespēju spēlēt pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā bija maz.

Divās sezonās ar "Thrashers" Kulda kopumā aizvadīja sešas spēles. Pēc kluba pārcelšanās uz Vinipegu ("Jets") Latvijas izlases hokejists izpelnījās nedaudz lielāku uzticēšanos – aizvadītajā sezonā viņš piedalījās deviņās spēlēs. 15 NHL aizvadītajos mačos Kuldam divas rezultatīvas piespēles.