Daugaviņš: "Labāk paņemt mazāku vienvirziena, bet drošāku līgumu"

Latvijas izlases hokejists Kaspars Daugaviņš intervijā „Sporta Avizē” atzīst, ka šobrīd drošāk ir paņemt mazāku vienvirziena, bet drošāku līgumu, lai nākotnē varētu cerēt uz ko vairāk.

Jau ziņojām, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam piedāvājis kvalifikācijas līgumu, liekot noprast par vēlmi turpināt sadarbību. Kvalifikācijas līguma piedāvājums nozīmē to, ka 1. jūlijā Daugaviņš nekļūst par ierobežotu brīvo aģentu, ja pieņems kluba izteikto piedāvājumu.

Pats hokejists vaicāts vai hokejista vērtība pēdējās sezonas laikā ir augusi, sarunā ar „Sporta Avīzi” atbild, ka tagad sarunās viņam vismaz ir ko likt pretī. „Esmu spēlējis svarīgas spēles un palīdzējis „Senators” tika „play-off”. Ko es varēju pirms tam teikt? Neko. Esmu AHL spēlētājs, bet viņi farmkluba spēlētājus redz reti. Nevaru sevi salīdzināt ar kādu citu AHL spēlētāju, jo tas vienalga ir AHL. Un NHL ņem tomēr vērā arī statistiku – bloķētos metienus, kā es spēlēju mazākumā,” klāsta Daugaviņš.

Jaunajai sezonai hokejists pagaidām vēl negatavojas, taču uztur sevi formā. „Tas vēl ir tikai ievilkšanās process pirms lielā darba. Lai nav tā, ka neko nedaru un pirmajā dienā zālē dabūju traumu. Aktīvi atpūšos. Mēģinu skriet, domāju par hokeju, bet izbaudu arī to, ka esmu mājās. Amerikā māju pietrūkst,” atzīst hokejists, kurš aizadītajā sezonā piedalījās 65 NHL regulārās sezonas mačos, sakrājot 11 (5+6) rezultativitātes punktus.

„Man Berģos patīk vislabāk, te esmu uzaudzis, te dzīvošu,” Daugaviņš pauž, ka kādreiz noteikti atgriezīsies mājās. „Amerikā man Latvijas pietrūkst – draugu, vecāku. Ko tur palikt vienam. Nav Amerika nekāda zelta bedre, visiem tā tikai liekas. Te visa atmosfēra brīvāka, gaiss svaigāks,” skaidro Daugaviņš.

„Mums bija laba izlase, varbūt nepieredzējusi. Cīņas spars bija par medaļām, bet spēle slikta. Pietrūka pieredzes, kas visu savelk kopā. Negribu teikt, ka mums obligāti vajadzēja apspēlēt norvēģus, viņi ir laba komanda un pēdējos gados spēlē ceturtdaļfinālā. Ja mēs katrs pieliktu pa procentam klāt, rezultāts būtu labāks,” atskatoties uz izlases sniegumu aizvadītajā pasaules čempionātā, atzīst Kaspars.

Pilnu interviju ar Kasparu Daugaviņu lasiet „Sporta Avīzes” jaunajā numurā.

Svarīgākais