Vinipega piedāvā Kuldam jaunu līgumu

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" ģenerālmenedžeris Kevins Čeveldejofs piedāvājis kvalifikācijas līgumus virknei komandas spēlētāju, kuru starpā arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Aizvadītajā sezonā Kulda "Jets" sastāvā aizvadīja deviņas spēles, tās noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu "+3" un atgriežoties AHL kluba Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā. Tā rindās Kulda 63 spēlēs atzīmējās ar 20 punktiem.

Kvalifikācijas līguma piedāvājums nozīmē to, ka 1. jūlijā aizsargs nekļūs par ierobežotu brīvo aģentu, ja pieņems kluba izteikto piedāvājumu. Saskaņā ar noteikumiem, spēlētājam tiek izteikts finansiāli praktiski identisks līguma piedāvājums iepriekšējam, taču termiņu (viens vai divi gadi) parasti izvēlas pats spēlētājs.

Aizvadītajā sezonā Kuldas NHL alga sasniedza 575 tūkstošus ASV dolāru sezonā, kamēr AHL tā bija vien nedaudz virs 50 tūkstošiem dolāru.

Kuldam pašlaik ir nedēļa laika, lai izlemtu, vai viņš šo piedāvājumu pieņem.

Starp spēlētājiem, kam šis piedāvājums izteikts, ir arī Ondržejs Pavelecs, Pols Postma, Brets Festerlings un Evandeirs Keins. Tanī pašā laikā, Čeveldejofs paziņojis, ka jaunu līgumu ar uzbrucēju Ēriku Fēru noslēgt negrasās.

Atgādināsim, ka vien pirms trim dienām kvalifikācijas līgumu Kasparam Daugaviņam izteica arī Otavas "Senators" vienība.

Svarīgākais