Girgensons: "Ja man nepiedāvās līgumu NHL, iešu uz NCAA"

Hokejists Zemgus Girgensons intervijā raidījumam "Labrīt, Latvija!" šorīt pastāstīja par savām hokejista gaitām, ceļu uz ASV un gaidāmo NHL draftu, kurā Girgensonam tiek prognozēta iespēja tikt izvēlētam pirmajā kārtā.

„Ja pēc drafta NHL komanda nepiedāvās man līgumu, tad mans plāns ir spēlēt NCAA Vermontas Universitātes sastāvā. Šo variantu izvēlējos, jo pāreja no Djūkas varētu būt vieglāka,” savus tuvākos nākotnes plānus atklāj Girgensons.

Ņemot vērā savainojumu sērgu, kas skāra latvieša pārstāvēto komandu, aizvadīto sezonu Girgensons vērtē kā izdevušos. Vaicāts, kuras komandas Latvijas jauno talantu pirms NHL drata lenc visnopietnāk, Girgensons nosauc vienu – Čikāgas „Blackhawks”, bet esot interese no daudzām komandām. „Zinu, ka Čikāga mani vēlas, taču viņiem ir 18. ranga izvēles iespējas,” saka Girgensons.

Girgensona elks hokejā ir Riks Nešs, atklāj latvietis. „Man patīk kā viņš spēlē. Viņš izmanto savu spēku. Varbūt es neesmu tik līdzīgs viņam, bet man patīk viņa spēles stils,” pauž hokejists.

NHL finālsērijā Zemgus jutis līdzi Ņūdžersijas „Devils” komandai. „Visi bija par „Kings”, kādam bija jāatbalsta arī „Devils”. Jutu, ka „Devils” šosezon būs augstu. Abas finālistes nav tik talantīgas kā bija citas, bet abās ir rukātāji. Lai izcīnītu Stenlija kausu ir smagi jāstrādā,” noslēgumā saka Girgensons, kuram ir labas cerības kļūt par pirmo latvieti, kurš NHL draftā izvēlēts pirmajā kārtā.

Svarīgākais