"Devils" izslēdz "Rangers" un iekļūst Stenlija kausa finālā

Naktī uz sestdienu noskaidrojās otra Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuva Ņūdžersijas "Devils", kas mājās ar rezultātu 3:2 papildlaikā pieveica Ņujorkas "Rangers", sērijā svinot panākumu ar 4:2. Finālā "velniem" pretī stāsies Losandželosas "Kings".

Abu principiālo sāncenšu sestā spēle šī gada Stenlija kausa turnīra pusfinālā atnāca ar vēsturisku pieskaņu. Tieši šajā pašā dienā pirms 18 gadiem "Rangers" pusfināla sērijas sestajā mačā uzveica "Devils" un vēlāk izcīnīja Stenlija kausu. Toreiz "Devils" vārtus sargāja 22 gadus vecais Martins Brodērs, kurš to darīja arī aizvadītajā naktī 40 gadu vecumā.

"Devils" izniekoja jau pirmajā trešdaļā iegūtu vadību ar divu vārtu pārsvaru (2:0), taču nevēlējās atgriezties Ņujorkā, lai aizvadītu sērijas septīto spēli. Uz Raiena Kārtera un Iļjas Kovaļčuka precīzajiem raidījumiem pirmajā trešdaļā "Rangers" atbildēja ar Ruslana Fedotenko un Raiena Kalahana vārtu guvumiem otrajā spēles nogrieznī, panākot līdzsvaru (2:2). Ņujorkai piederēja pārsvars metienos pa vārtiem, taču "Devils" bija komanda, kas aizgāja no laukuma paceltām galvām.

Tas nenotika pēdējā trešdaļā, tajā vārtu guvumi izpalika. Tas notika papildlaika otrajā minūtē, kad "Devils" uzbrukumā reizes trīs "Rangers" vārtu priekšā tika izdarīti metieni, kas nebija sekmīgi, bet Adams Henriks bija īstajā laikā un vietā, beidzot raidot ripu Henrika Lundkvista vārtos.

Kanādiešu uzbrucējs ar poļu un portugāļu izcelsmi Henriks aizvada pirmo pilno sezonu NHL, pretendē uz Kaldera trofeju kā labākais pirmgadnieks un jau otro reizi šī gada "play-off" turnīrā atnes "Devils" uzvaru sērijā. Iepriekš tas notika pirmās kārtas septītajā spēlē pret "Coyotes".

Līdz ar to "Devils" mačā svinēja uzvaru ar 3:2, sērijā ar 4:2 un pirmo reizi kopš 2003. gada spēlēs finālā. Šajā izslēgšanas turnīrā "Devils" izcīnījuši uzvaras četrās no piecām spēlēm, kas noslēgušās papildlaikā. Savukārt sešos mēģinājumos pēcsezonā pieveikt "Rangers" Stenlija kausa izcīņas vēsturē šis ir tikai otrais "Devils" panākums.

Finālā jau gaida Losandželosas "Kings". Interesanti, ka 2003. gadā "Devils" izdevās finālā uzveikt komandu no Kalifornijas, toreiz tā bija Anaheimas "Ducks". Vai "Kings" turpinās Kalifornijas lāstu pret "velniem"? Atbildes jāsāk meklēt trešdien, kad paredzēta pirmā finālsērijas spēle.

Svarīgākais