"Kings" iekļūst Stenlija kausa finālā pirmoreiz kopš 1993. gada

Aizvadītajā naktī par pirmo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālisti kļuva Losandželosas "Kings" komanda, kas izbraukumā pagarinājumā ar 4:3 pieveica Fīniksas "Coyotes" un sērijā triumfēja ar 4-1.

Spēles piektajā minūtē, spēlējot mazākumā , "Kings" nokļuva iedzinējos ar 0:1, bet septiņas minūtes vēlāk mazākumā panāca izlīdzinājumu – pēc iemetiena "Coyotes" aizsardzības zonā "karaļi" divreiz meta pa pretinieku vārtiem un otrajā gadījumā nūju vārtu priekšā pielika Anže Kopitars, ievirzot ripu vārtos – 1:1.

Otrajā periodā "Kings" atkal nokļuva iedzinēju lomā, taču nepilnu triju minūšu laikā gūtie divi vārti Losandželosas komandai pirmoreiz mačā ļāva izvirzīties vadībā – 3:2. Vadību gan neizdevās nosargāt, jo trīsarpus minūtes līdz perioda beigām Keits Jandls guva savus pirmos vārtus šī gada Stenlija kausa izcīņā, panākot 3:3.

Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā. Tajā divreiz aktīvāk uzbruka "Kings" hokejisti, kuri arī sagaidīja savu iespēju – pagarinājuma 18.minūtē Dastins Peners pirmais bija pie atlēkušās ripas vārtu priekšā un raidīja to "Coyotes" vārtos – 4:3 "Kings" labā.

Tādejādi sērijā Losandželosas "Kings" triumfēja ar 4-1, iekļūstot Stenlija kausa finālā pirmoreiz kopš leģendārā Veina Grecka laikiem. Pēdējo un līdz šim vienīgo reizi finālā "karaļi" spēlēja 1993.gadā. Stenlija kausu komanda nekad nav izcīnījusi.

Šī gada Stenlija kausā "Kings", kas regulāro čempionātu noslēdza vien astotajā vietā, 14 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras – pirmajā kārtā "Kings" ar 4-1 apspēlēja regulārā čempionāta labāko komandu Vankūveras "Canucks", otrajā kārtā ar 4-0 sakāva Rietumu otro spēcīgāko vienību Sentluisas "Blues", bet tagad ar 4-1 tika galā ar "Coyotes", kas regulāro čempionātu noslēdza trešajā vietā Rietumos.

Finālā "Kings" pretiniece būs Ņujorkas "Rangers" un Ņūdžersijas "Devils" pāra uzvarētāja. Šobrīd sērijā rezultāts ir 2-2, nākamais mačs notiks naktī uz ceturtdienu Ņūdžersijā.

Svarīgākais