"Coyotes" aptur "Kings" uzvaru sēriju, panāk 1-3

Nacionālās Hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijā aizvadītajā naktī pirmo uzvaru izcīnīja Fīniksas "Coyotes", kas ar 2:0 pieveica Losandželosas "Kings", sērijā panākot 1-3.

Līdz aizvadītās nakts spēlei "Kings" bija uzvarējuši astoņās spēlēs pēc kārtas un kopumā deviņos no 10 mačiem. Konferences fināla ceturtajā mačā "Coyotes" beidzot izdevās apturēt "karaļu" drošo soļošanu pretī Stenlija kausa finālam.

Lai arī Losandželosas hokejisti krietni vairāk uzbruka, teicami "Coyotes" vārtos darbojās Maiks Smits, kurš tika galā ar visiem 36 pretinieku metieniem. Otrs fīniksiešu panākuma stūrakmens bija pieredzējušais kanādiešu uzbrucējs Šeins Douns, kurš guva abus vārtus – vispirms viņš pirmās trešdaļas 15.minūtē vairākumā eleganti ar metienu no neērtās puses panāca 1:0, bet otrajā periodā ar tālšāvienu pārsvaru dubultoja – 2:0. "Kings" tā arī nespēja tikt pie vārtu guvuma un mačs noslēdzās ar "Coyotes" uzvaru.

Tādejādi sērijā tagad rezultāts kļuvis 3-1, bet sērijas piektā spēle naktī uz trešdienu notiks Fīniksā. Pēc tam, ja nepieciešams, sestais mačs naktī uz piektdienu norisinās Losandželosā, bet septītā spēle –naktī uz svētdienu Fīniksā.

Pēc ceturtajā mačā gūtā panākuma "Coyotes" uzbrucējs Rejs Vitnijs atzina: "Tas bija "Coyotes" hokejs. Kad tev nav ko zaudēt, tu vienkārši ej un spēlē, un redz kas notiek. Domāju, ka šoreiz mēs tik nespēlējām tik nervozi [kā iepriekšējās spēlēs]. Ļāvām mūsu kājām un enerģijai mums diktēt, kā spēlēt..."

Svarīgākais