Latvija pakāpjas uz 11. vietu IIHF rangā, Rīgā notiks Olimpiskā atlase

Latvijas hokeja valstsvienība pēc septiņām spēlēm Stokholmā ir apdzinusi Dāniju un Baltkrieviju, pakāpusies no trīspadsmitās uz vienpadsmito vietu Starptautiskās Ledus hokeja federācijas rangā un 2013. gada februārī savā laukumā varēs cīnīties Soču Olimpisko spēļu atlases turnīrā.

Latvijas pretinieces būs Francija, Kazahstāna un otrās priekšatlases grupas uzvarētāja.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Latvija ierindojās desmitajā vietā, atstājot aizmugurē Šveici, Vāciju, Dāniju, Baltkrieviju, Itāliju un Kazahstānu. Par desmito vietu Latvija nopelnīja 940 ranga punktus un kopvērtējumā ieguva 2765 ranga punktus.

Stokholmā izcīnītie punkti palīdzēja rangā apdzīt Baltkrieviju (+860 punkti) un Dāniju (+880). Ranga kopvērtējumā Latvija ir augstāk par Franciju (+960), Austriju (+780), Itāliju (+840) un Kazahstānu (+820). Lai gan Itālijai un Kazahstānai ir vienāds punktu skaits, augstāk pakāpušies itālieši, jo čempionātā viņi izcīnīja augstāku vietu.

Deviņas labākās ranga komandas ir kvalificējušās dalībai Olimpiskajās spēlēs. Komandas, kuras ierindosies no 10.-12. vietai, iegūs tiesības rīkot Olimpiskās kvalifikācijas turnīrus, kuri notiks 2013. gada 7. - 10. februārī. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai grupu uzvarētāji.

Galīgais rangs noteiks grupu sadalījumu 2013. gada Pasaules čempionātā.

Svarīgākais