NHL Austrumu finālu ar sauso uzvaru atklāj "Rangers"

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pirmajā finālspēlē regulārā turnīra labākā komanda Ņujorkas "Rangers" ar rezultātu 3:0 pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Zviedru vārtsargs Henriks Lundkvists atvairīja 21 "Devils" metienu, piekto reizi karjerā aizvadot sauso spēli Stenlija kausa izcīņā. Paš "rendžeri" visus trīs vārtus sameta pēdējās 20 minūtēs, un tas notika pakāpeniski. Pēdējās trešdaļas pirmās minūtes izskaņā aizsargs Daniels Džirardi atklāja rezultātu, trešdaļas viducī tikai aprīlī savu pirmo NHL līgumu parakstījušais Kriss Kraiders pirmajā vārtu guvumā iegūtajam punktam par piespēli pievienoja vēl vienu, šoreiz pats noslēdzot momentu ar precīzu raidījumu (2:0). Pusotru minūti līdz beigām izsaukuma zīmi uzvarai pielika Jaroslavļas "Lokomotiv" hokeja skolas audzēknis Artjoms Aņisimovs - krievu centrs guva trešo rezultativitātes punktu mačā un trešos vārtus šī gada "play-off" turnīrā, panākot 3:0.

Pirms sērijas "Rangers" nebija izteikta favorīte. Galvenokārt tāpēc, ka pirmajās divās kārtās nācās spēlēt visas septiņas sērijas spēles, tai skaitā pirmajā kārtā pret Kaspara Daugaviņa Otavas "Senators". "Vienmēr ir grūti pēc septītajām spēlēm. Tas prasa daudz emociju un visu ap to, un tad jau atkal viss jāsāk no jauna," laimīgs par uzvaru bija Lundkvists. "Svētdien pārgrupējāmies un novirzījām visu koncentrēšanos uz citu komandu un citu spēles stilu. Godīgi sakot, nebiju drošs, ko gaidīt no šīs spēles."

Neviena komanda, kas pirmajās divās kārtās bijusi spiesta spēlēt septiņus mačus, nekad nav izcīnījusi Stenlija kausu. "Rangers" ir gatava pierādīt, ka to izdarīt ir iespējams. Konferences finālā "Rangers" spēlē pirmo reizi kopš 1997. gada, bet Stenlija kausa finālā komanda nav bijusi kopš 1994. gada, kad izdevās uzveikt tieši "Devils". Ņūdžersijas komanda konferences finālā spēlē pirmo reizi kopš 2003. gada, kad sezonu komanda noslēdza ar Stenlija kausu virs galvām.

Nākamā spēle paredzēta trešdien Ņujorkā.

Svarīgākais