Nolans: "Izlases labākajiem hokejistiem jāspēlē kā līderiem"

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc "sausā" zaudējuma dāņiem (0:2) pauda lielu vilšanos savu padoto parādītajā spēlē un attieksmē.

'"Liela vilšanās. Tādā turnīrā kā pasaules čempionāts komandas labākajiem spēlētājiem jānospēlē kā labākajiem. Pretējā gadījumā labu rezultātu nebūs. Jāskatās uz struktūru un jāveic uzlabojumi," pēc fiasko pret dāņiem pauda Teds Nolans.

Izlases treneris neslēpa vilšanos par savu padoto slikto sniegumu pēdējos divos mačos: "Dažās citās spēlēs mums bija lielāka vēlēšanās, lielāks cīņasspars. Divu spēkos līdzīgu komandu spēlē parasti uzvar tā, kas cīnās smagāk un vairāk vēlas uzvarēt. Pēdējās divas spēles pret Norvēģiju un Dāniju šo teoriju apstiprināja."

"Pārtraukumos pēc pirmajiem diviem periodiem teicu, ka jācīnās vairāk. Dāņu vārtsargam šodien "sausā" spēle, taču jebkurš vārtsargs nostāvētu uz nulles, kad viņam neviens netraucē skatienu. Dānis redzēja visus metienus, jo mūsu uzbrucēji neatradās vārtu priekšā," vēl vienu problēmu akcentēja Nolans.

Par pavērsiena punktu, pēc Nolana domām, kļuva Ginta Meijas neizmantotā iespēja: "Ja viņš vēlreiz mēģinātu aizmest garām, diez vai tas Meijam izdotos. Ja neesi koncentrējies, nav pilnas atdeves – neuzvarēsi!"

Vaicāts, vai netika apsvērta doma nomainīt Edgaru Masaļski, Nolans atbildēja noraidoši: "Nebija tādas nepieciešamības. Edgars šodien nebija mūsu problēma. Pret vārtsarga spēli pretenziju nav visa turnīra kontekstā. Mums pietrūka cīņasspara un vēlēšanās."

Masaļskim ir savainojums, kas tiks novērtēts otrdien no rīta. Visticamāk, pēdējā spēlē pret zviedriem stāvēs Māris Jučers, kuram treneri vēl pirms turnīra apsolīja vismaz vienu maču.

Svarīgākais