Latviešu hokejists Pelšs - WHL čempions

Latvijas hokejista Kristiāna Pelša pārstāvētā Rietumu hokeja līgas (WHL) komanda Edmontonas "Oil Kings" aizvadītajā naktī ar 4:1 uzveica Portlendas "Winterhawks", tādējādi triumfējot visā sērijā ar 4:3 un kļūstot par WHL izslēgšanas spēļu čempioniem.

Edmontonas klubs bija veiksmīgi aizvadījis regulāro sezonu, kurā viņi uzvarēja, tādēļ izslēgšanas mačos no viņiem arī gaidīja līdzīgu sniegumu. Līdz finālsērijai edmontonieši aizkļuva bez lielām problēmām (13 mačos viens zaudējums), taču Portlendas komanda izrādījās ciets rieksts un to "pārkost" izdevās vien septītajā mačā.

Sērijas pēdējā cīņā "Oil Kings" jau spēles pirmajā pusē guva četru vārtu pārsvaru, uz ko porltendieši spēja atbildēt vien ar prestiža vārtu guvumu. Kristiāns Pelšs šajā spēlē izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, tajā skaitā arī uzvaru nesošo vārtu guvumā.

Kopumā Kristiāna kontā 17 izslēgšanas turnīra mācos bija 10 (5+5) punkti.

Jāpiebilst, ka ar uzvaru WHL čempionātā viss vēl nebeidzas, jo Edmontonas "Oil Kings" vienlaicīgi ir izcīnījusi tiesības spēlēt Memoriālajā kausā, t.i., turnīrā, kurā piedalās visu trīs CHL līgu čempionvienības un arī turnīra organizētāju komanda. Šogad Memoriālais kauss notiks Šaviniganā, no 18. līdz 27. maijam un bez Edmontonas komandas tajā piedalīsies Londonas "Kinghts", Seintdžonas "Sea Dogs" un Šaviniganas "Cataractes".

Svarīgākais