Izlase trenējas bez Daugaviņa; uz ledus atgriezies Ķēniņš

Latvijas un Dānijas izlase šodien aizvadījušas kārtējos treniņus, gatavojoties rīt gaidāmajai savstarpējai cīņai. Uz ledus neizgāja Kaspars Daugaviņš, kurš halles gaiteņos pārvietojās klibojot, bet nodarbībā piedalījās pret Norvēģiju nespēlējušais Ronalds Ķēniņš.

Līdzšinējās spēlēs Latvija tikusi pie divām uzvarām un sešiem punktiem, bet dāņi pagaidām cīnās bez panākumiem - viens gūts punkts pret itāļiem.

Latvijas izlase uz ledus šorīt gāja gandrīz pilnā sastāvā. Uz ledu nedevās vien Kaspars Daugaviņš, kurš pēc vakardienas spēles pret norvēģiem šodien bija spiests doties uz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārās komisijas sēdi. Hallē gan hokejists bija un sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja kas noticis augstāk minētajā sēdē - Daugaviņš: "Viņš nokrita tā, it kā es viņu...

Vēlāk hokejists bija spiests doties uz slimnīcu, lai veiktu rentgena uzņēmumu vakar savainotajai kājai (esot aizdomas par kājas pirksta lūzumu), vienlaicīgi gan atzīstot, ka rīt, visticamāk, spēlēs. Kaspara vietu otrajā maiņā (melnie krekli) šodien bija ieņēmis Roberts Bukarts. Uz ledus bija arī Ronalds Ķēniņš (zilajā kreklā), viņš, iespējams, rīt pret dāņiem jau spēlēt varēs. Dzeltenajā kreklā šodien trenējās Andris Džeriņš un pieļaujams, ka rīt viņā varētu būt viens no malā palicējiem.

Arī dāņi aizvadīja vieglu treniņu, taču uz ledus darbojās vien deviņ vīru sastāvā. Līdzšinējos piecos mačos Dānijas valstsvienība piedzīvojusi piecus zaudējumus, pie vienīgā punkta tiekot spēlē ar itāļiem. Līdz šim dāņi nav spēlējuši sliktu hokeju, taču veiksme nav bijusi viņu pusē, uzskata viens no Dānijas mediju pārstāvjiem. Lūgts nosaukt komandas plusus viņš atklāj, ka komanda labi spēlē aizsardzībā un savas vārtu gūšanas iespējas rada asos pretuzbrukumos. Lai arī komandā nav zvaigžņu, atmosfēra esot laba un komandai rītdienas cīņa ir ļoti svarīga, lai paliktu elites divīzijā.

Svarīgākais