Norvēģija pret Vāciju un Slovākija pret Šveici - ar domām par ceturtdaļfinālu

Šodien Helsinkos un Stokholmā ar četrām spēlēm turpināsies pasaules meistarsacīkstes hokejā. Savas ceturtdaļfināla izredzes centīsies uzlabot Norvēģijas, Vācijas, Slovākijas un Šveices komandas.

Kamēr Latvijas hokeja valstsvienība šodien centīsies savākties pēc vakardienas bezspēcības pret Norvēģiju un gatavosies rītdienas mačam pret dāņiem, mūsu grupas vakara spēlē plkst. 21:15 tiksies Norvēģija un Vācija.

Abas sestdien uzvarēja – Norvēģija ar 3:0 "sausā" atstāja Latviju, bet Vācija ar 2:1 pieveica Dāniju. Norvēģijai pagaidām par vienu punktu vairāk nekā Vācijai, kas skandināviem ļauj atrasties četriniekā. Komandas pasaules čempionātu pēdējo laiku vēsturē tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. 2007. gadā ar 5:3 uzvarēja vācieši, bet 2008. gadā ar 3:2 pārāka bija Norvēģija.

Vācija vakar sāka lēni un spēja izturēt Dānijas starta ofensīvu. Arī norvēģiem patīk šad un tad sākt ātrā tempā. Tādā veidā vakar nesagatavota tika pārsteigta Latvija. Kāds liktenis sagaida Vāciju, uzzināsim šovakar pēc plkst. 21:15. Norvēģijai zaudējums nebūs traģēdija, jo pēdējā kārtā jāspēlē ar pastarīti Dāniju, bet Vācijai pret Čehiju.

Ne mazāk nozīmīga spēle šodien notiks Helsinku grupā, kurā plkst. 20:15 Slovākija sacentīsies ar Šveici, kas vakar pārsteidzoši zaudēja Francija. Šveices negaidītais zaudējums var likt šveiciešiem palikt aiz borta, ja šodien tiks ciesta neveiksme pret Slovākiju. Francijai vēl ir rezervē mačs ar psiholoģiski sagrauto Baltkrieviju. H grupā var izveidoties interesanta situācija, kad trim komandām (Šveicei, Slovākija un Francijai) cīņā par pēdējo ceļazīmi uz astoņnieku būs deviņi punkti...

Savulaik Slovākija Šveices komandu pasaules čempionātos regulāri uzveica ar 3:1. Tāds rezultāts fiksēts trīs turnīros pēc kārtas no 2003. gada. Divreiz – 1998. un 2006. gadā komandas spēlējušas neizšķirti, attiecīgi 1:1 un 2:2. Kopš 2006. gada komandas pasaules čempionātos nav tikušās, taču aizvadījušas daudz pārbaudes spēļu, vairākās no tām uzvarējusi Šveice. Abas izlases šajā pavasarī uz Helsinku ledus spēlē diezgan nestabili, kas apgrūtina šodienas spēles iznākuma prognozēšanu.

Ne mazāk spraigas solās būt grandu ASV un Somijas, kā arī Krievijas un Čehijas spēles, kurās komandām nāksies mazāk uztraukties par pirmā posma rezultātiem. Amerikāņi un čehi vēl nav tikuši ceturtdaļfinālā, taču šodien to var paveikt.

Svarīgākais