Latvija aizvada sliktāko spēli un "sausā" zaudē norvēģiem

Šodien zaudējumu svarīgā spēlē par iekļūšanu 2012. gada pasaules čempionāta hokejā 1/4 finālā piedzīvoja Latvijas valstsvienība, kas nespēja gūt vārtus, neveiksmīgā spēlē ar 0:3 piekāpjoties Norvēģijas hokejistu priekšā.

Latvijas izlase sāka ļoti vāji, pirmo metienu izdarot tikai 9. minūtē, turklāt Andris Džeriņš norvēģu vārtus apdraudēja no neitrālās zonas. Taču Norvēģijas hokejistiem spēle no pirmā numura pozīcijām nedevās, tādēļ 13. minūtē rezultāts teju kļuva 1:0 mūsējo labā.

Pretuzbrukumā Gints Meija meta aizsarga aizsegā, taču ripa, atsitusies pret sāncenšu vārtu stabiņu un pārliktni, tomēr vārtu līniju nešķērsoja. Lai neieskaitītu vārtus, tiesnešiem bija nepieciešams video atkārtojums. Diemžēl nākamajā uzbrukumā rezultātu atklāja skandināvi.

Uz Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem rāvās rezultatīvais aizsargs Jūnass Hūless, bet ripa latviešu vārtos ielidoja pēc mūsējo aizsarga Rodrigo Laviņa neveiksmīgas epizodes. Pirms 20 gadiem izlasē debitējušais hokejists izsita Hūlesam ripu, taču tā atsitās pret Laviņa slidu un atrada ceļu Latvijas valstsvienības vārtos – 1:0.

Trešdaļas noslēgumā bija teju identiska epizode. Pēc Meijas cīņas vārtu priekšā ripa palika uz norvēģu vārtu līnijas, bet jau pēc minūtes ielaist varēja arī latvieši. Norvēģijas izlase lieliski izspēlēja vairākumu, bet brīnumaini glāba uz ledus gulošais Masaļskis. Pirmo reizi čempionātā pēc 20 minūtēm atradāmies iedzinējos – 0:1.

Otrā trešdaļa Latvijas izlasei izvērtās par katastrofu. 5. minūtē pēc Georgija Pujaca metiena no zilās līnijas norvēģus otro reizi spēlē izglāba vārtu stabiņš. Pēc minūtes skandināvi dubultoja pārsvaru… Pēc Matsa Triga metiena ripa atsitās pret vārtu priekšā stāvošā Andreasa Martinsena slidu un atrada ceļu Masaļska vārtos – 2:0.

Galvenie notikumi gan risinājās noslēgumā. Četras minūtes pirms perioda beigām 2+10 soda minūtes par neprasmīgu spēka paņēmienu galvas rajonā saņēma Armands Bērziņš. Lai gan mazākumu latvieši izturēja, piecatā viņi ielaida arī trešos vārtus. Vārtu priekšā neveiksmīgi nospēlēja aizsargi, un Patrikam Tūresenam pietika ar vienu iespēju, lai ripu raidītu garām pārsteigtajam Masaļskim – 3:0.

Trešdaļas pēdējā minūtē vispirms savainojumā iedzīvojās Roberts Bukarts, kurš ar grūtībām atstāja laukumu. 10 sekundes pirms beigām ripa trāpīja pa Miķeļa Rēdliha seju. Ar asiņainu galvu viņš devās taisnā ceļā uz ģērbtuvēm. Tiesa, tas nebija šķērslis, lai abi hokejisti nebūtu laukumā pēdējās 20 minūtēs.

Tajās mūsējiem nebija pat viena momenta, lai samazinātu deficītu. Tikmēr Latvijas izlasi glāba pat abi vārtu stabiņi – aizsargs Hūless meta tā, ka ripa atsitās pret labo un kreiso stabiņu un atlēca laukumā. Paveicās arī pēc tam, kad vairākumā Andešs Bastiansens netrāpīja tukšos vārtos.

Latvijas izlase pirmo reizi čempionātā nespēja gūt vārtus – zaudējums ar 0:3. Tas bija arī pirmais "sausais" zaudējums pret Norvēģijas izlasi. Par labāko mūsējo rindās atzina aizsargu Krišjāni Rēdlihu.

Tagad Latvijas izlases izredzes iekļūt ¼ finālā kļuvušas minimālas. Mērķa izpildīšanai var nepietikt ar abu atlikušo spēļu – pret Dāniju un Zviedriju – uzvarēšanu.

Svarīgākais