Nolans: "Mēs čehiem neko nedāvinājām. Viņi paši nopelnīja uzvaru"

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēc zaudējuma pasaules čempionāta 4. kārtas spēlē pret Čehiju (1:3) pauda gandarījumu par savu padoto parādīto cīņassparu.

"Ja godīgi, man patika visa spēle. Vienkārši nepaveicās. Tas bija viens no tiem gadījumiem, kad labi nospēlēja pretinieku veterāns, tiekot garām mūsu aizsardzībai. Čehi izmantoja brīdi, kad veicām nomaiņu. Tādas lietas gadās," Latvijas komandas galvenais treneris Teds Nolans nebija vīlies parādītajā spēlē pret Čehiju.

Nolans uzskata, ka Latvija pretiniecei neko nav dāvinājusi: "Pieņemu tādus zaudējumus, kas bijuši labā spēlē. Mēs viņiem neko nedāvinājām, čehi paši nopelnīja uzvaru. Čehija ir pieredzējusi komanda ar vairākiem NHL spēlētājiem. Jāpaslavē arī mūsu komanda, kas tik ilgi spēja turēties pretī."

"Čehija jau pašā spēles sākumā spēlēja asi. Tad sapratām, ka esam īstā hokeja spēlē. Mums bija jāspēlē agresīvāk. Domāju, ka puiši tika ar šo uzdevumu galā. Jā, ar rezultātu neesmu apmierināts, taču cīņasspara trūkumu gan nevaru pārmest," sacīja Nolans.

Izlases treneris piekrita tam, ka Armanda Bērziņa nopelnītais noraidījums kļuva par lūzuma punktu: "Tiesnešiem ir rīcības brīva attiecībā uz noraidījumiem. Viņi uzskatīja, ka tajā epizodē bija pārkāpums. Mums savukārt šķita, ka tiesneši nepiefiksēja vienu pārkāpumu pret Oskaru [Bārtuli] un arī pret Spruktu uz zilās līnijas. Tiesneši nolēma, ka Bērrziņš pārkāpa noteikumus. Ko gan mēs varam izdarīt?"

Nolans īpaši atzīmēja 4. maiņas paveikto: "Štāls, Kaspars [Saulietis] un Koba deva to, kas 4. maiņai jādod. Viņi nospēlēja enerģiski, nopelnīja divus vairākumus pirmajā periodā. Ar lielāko komandas daļu esmu apmierināts."

Svarīgākais