Latvija atkal gūst pirmos vārtus, tomēr smagā cīņā zaudē čehiem

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lai gan Latvijas valstsvienība arī ceturtajā spēlē 2012. gada pasaules čempionātā hokejā atklāja mača rezultātu, saspringtā spēlē nācās atzīt Čehijas izlases pārākumu – 1:3. Vienīgos latviešu vārtus iemeta Armands Bērziņš.

Piecās no sešām spēlēm čehiem esam zaudējuši tieši ar 1:3.

Pēc smagnējā sākuma pirmā iespēja atklāt rezultātu bija Latvijas izlasei. 6. minūtē uzbrukumam pieslēdzās aizsargs Oskars Cibuļskis. 24 gadus vecais hokejists ieguva atlēkušo ripu, taču no vārtu priekšas trāpīja pa čehu vārtu stabiņu. Pēc septiņām minūtēm līdzīgi nepaveicās Kasparam Daugaviņam.

Pēc Oskara Bārtuļa metiena no zilās līnijas viņš vairākumā ieguva atlēkušo ripu, taču trāpīja pa to pašu stabiņu, pa kuru Cibuļskis. Latvijas valstsvienībai pirmo reizi čempionātā neizdevās pirmajā trešdaļā gūt vārtus – bezvārtu neizšķirts 0:0. Tomēr citu tradīciju mūsējie nelauza.

24. minūtē tieši Latvijas valstsvienība atklāja spēles rezultātu. Labajā stūrī esošais Ronalds Ķēniņš piespēlēja vārtu priekšā esošajam centra uzbrucējam Armandam Bērziņam, kurš guva pirmos vārtus čempionātā un izvirzīja latviešus vadībā ar 1:0.

Pēc nonākšanas iedzinējos Čehijas izlases spēlētāji sasparojās un 29. minūtē panāca izlīdzinājumu. Spēlējot četri pret četriem, pretuzbrukumā Miķelis Rēdlihs nenoturēja Milanu Mihāleku, un čehu uzbrucējs pēc atlēkušās ripas iegūšanas pārspēja Edgaru Masaļski un panāca 1:1.

Pirms noslēdzošās trešdaļas Latvijas hokejistiem bija laba iespēja atgriezties vadībā, tomēr Aleksejs Širokovs pēc Gunta Galviņa piespēles netrāpīja vārtos, tāpat mērķī nelidoja pie ripas tikušā Daugaviņa raidījums. Neizdevās izmantot arī divus vairākumus pēc kārtas.

Jāpiemin, ka čehi aktīvi devās virsū Masaļskim, un tas izraisīja asumus. Čehijas izlases kapteinis Tomāšs Plekanecs nekautrējās sist pa Masaļska rokām, tūdaļ izpelnoties Bārtuļa apkampienus. Savukārt jau pēc trešdaļas beigām saķērās karstasinīgais Koba Jass un Alešs Hemskis.

Diemžēl pēdējās 20 pamatlaika minūtēs virsroku ņēma pieredze. 51. minūtē uzvaras vārtus guva 40 gadus vecais pasaules čempionāta debitants Petrs Nedveds. Pēc izcilas tālās piespēles viņš viegli tika galā ar aizsargu Kristapu Sotnieku un izrēķinājās ar Masaļski – 2:1. Nedveda pirmie vārti pasaules čempionātā atnesa Čehijas izlasei uzvaru.

Pēc trim minūtēm čehi pārsvaru dubultoja. Daugaviņš pārgalvīgi centās apspēlēt un tika atbruņots, pretī saņemot Čehijas izlases kapteiņa Plekaneca raidījumu tuvajā stūrī – 3:1. Tas bija pirmais čehu realizētais vairākums.

Momentu atspēlēties mūsējiem nebija, tādēļ piedzīvots zaudējums. Ar 1:3 čehiem esam zaudējuši piecās no septiņām savstarpējām spēlēm. Par labāko mūsējiem atzina aizsargu Georgiju Pujacu.

Nākamā spēle mūsējiem sestdien pulksten 13:15 pret Norvēģiju.

Svarīgākais