Sprukts: "Indrašis pēdējā laikā spēlē labi arī aizsardzībā"

Latvijas hokeja izlases kapteinis Jānis Sprukts sarunā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapas autoru atzinis, ka komandas rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis ir labs palīgs ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā.

Raksts fokusējas uz Spruktu kā tagadnes līderi un Indraši kā nākotnes līderi. Sprukts izlasē debitēja 18 gadu vecumā 2000. gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā un kopš tā laika nospēlējis valstsvienībā pasaules čempionātos jau 50 mačus, gūstot četrus vārtus un atdodot 16 rezultatīvas piespēles. "Laiks pagājis tik ātri, ka dažreiz nespēju tam noticēt. Tas ir patīkami, bet 12 gadi paskrējuši tik ātri, ar tik daudz labām atmiņām un spēlēm," teic Jānis.

"Tāpat kā citiem, esmu drošs, ka pirmā spēle, ko nospēlēju, pagāja nervozi," atminas Sprukts, kurš aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" labā guva 35 punktus (11+24), bet Gagarina kausā pievienoja vel astoņus (5+3). "Citādā ziņā domāju - tikko sāc spēlēt, tiec tam ātri pāri, mēģini pielāgoties ātrumiem un izveidot situācijas."

Miks Indrašis 21 gada vecumā šogad debitē pasaules čempionātā, un pēc trim spēlētiem mačiem ar trim vārtu guvumiem ir otrais labākais vārtu guvējs turnīrā, aktīvākais vārtu apdraudētājs komandā (vidēji četri metieni spēlē), kā arī ceturtais rezultatīvākais vīrs visā čempionātā (3+2).

"Viņam ir labas rokas un pēdējā laikā viņš spēlē labi arī aizsardzībā," savu jauno kolēģi paslavē Sprukts. "Viņam jāsaglabā koncentrēšanās un jāturpina tādā garā."

"Negaidīju, ka sākšu šādā veidā, bet jūtos labi, ka varu gūt vārtus un palīdzēt komandai arī citos veidos," savu sensacionālo sniegumu komentē pats Miks. "Man nepieciešams ātrāks pirmais solis, kad uzsāku slidojumu. Tā ir lieta, pie kā noteikti strādāju."

Svarīgākais