"Capitals" uzvar, otra Austrumu fināliste noskaidrosies septītajā spēlē

Naktī uz ceturtdienu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sestajā spēlē pie uzvaras pār Ņujorkas "Rangers" tika Vašingtonas "Capitals" (2:1),līdz ar to sērijā neizšķirts (3:3), un uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešama septītā spēle.

"Caps" pirmā izvirzījās vadībā, kad Aleksandrs Ovečkins pusotru minūti pēc mača sākuma vairākumā guva vārtus, saņemot ripu vārtu priekšā un bez apstādināšanas raidot to garām Henrikam Lundkvistam. Tie bija Ovečkina 30. vārti NHL "play-off" karjerā. Džeisons Čimera 11 minūtes pēc otrās trešdaļas sākuma guva ceturtos vārtus pēcsezonā, panākot jau 2:0 mājinieku labā. Mazāk nekā minūti pirms beigām Mariana Gaborika gūtie vārti tikai samazināja starpību līdz minimumam, uzvaru Vašingtona no rokām neizlaida - 2:1.

Viens no galvenajiem varoņiem bija "Capitals" vārtsargs Breidens Holtbijs. Jaunais kanādiešu vārtsargs, kurš sezonas sākumā bija komandas trešais vārtu vīrs, atvairīja 30 "Rangers" metienus un nekapitulēja arī nevienā no pieciem komandas mazākumiem. Tāpat jāuzteic komandas aizsardzība - tika bloķēti 24 ņujorkiešu metieni ("Rangers" atbildēja ar sešiem bloķētiem metieniem).

"Rangers" nav bijuši konferences finālā kopš 1997. gada, kamēr "Capitals" - kopš 1998. To, kura no komandām pārtrauks šo sēriju, noskaidros naktī uz svētdienu Ņujorkā, kad paredzēta sērijas izšķirošā septītā spēle.

Uzvarētāja Austrumu finālā tiksies ar Ņūdžersijas "Devils", kas savā pusfinālā pieveica Filadelfijas "Flyers".

Svarīgākais