Jāgrs pasaules čempionātā nespēlēs

Pēc Filadelfijas "Flyers" izstāšanās no Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas savus plānus saistībā ar Čehijas valstsvienību atklājis pieredzējušais Jaromirs Jāgrs – viņš nolēmis nespēlēt pasaules čempionātā.

"Flyers" otrajā kārtā ar 1-4 kapitulēja Ņūdžersijas "Devils". 40 gadus vecais Jāgrs atteicies no pievienošanās izlasei, savukārt cits "Flyers" pārstāvošais čehs, 22 gadus vecais uzbrucējs Jakubs Vorāčeks, kurš aizvadītajā NHL sezonā (ieskaitot play off) 89 spēlēs nopelnīja 59 (20+39) rezultativitātes punktus, devis piekrišanu savai dalībai čempionātā.

Trešdien Vorāčekam klubā jāiziet medicīniskā apskate, bet pēc tam, ja ārsti atļaus, čehu uzbrucējs varēs doties uz pasaules čempionātu. Piektdien Čehijas izlasei pievienosies Nešvilas "Predators" uzbrucējs Martins Erats, kurš regulārajā čempionātā 71 spēlē nopelnīja 58 punktus, bet Stenlija kausā atzīmējās ar četriem.

Masaļskis: "Centīsimies lauzt tradīciju un uzvarēt čehus"

Ceturtdien savu kārtējo spēli pasaules čempionātā aizvadīs Latvijas izlase, kam būs jāmērojas ar spēkiem tieši pret Čehiju. Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis paudis cerību, ka ar čehiem varētu izdoties tikt galā: "Pagaidām mēs ne reizi neesam uzvarējuši čehus, bet centīsimies šo tradīciju lauzt. Nevarētu teikt, ka labi zinu čehu spēlētājus – vien NHL zvaigznes un tos, kas spēlē KHL. Pagaidām čehi nespēlē tā, kā gaidīts, tas mums varētu palīdzēt."

Svarīgākais