Zviedri centīsies turpināt uzvaru gājienu, Kanāda eksaminēs Šveici

Šovakar pasaules hokeja čempionātā tiks aizvadītas kārtējās četras spēles. Latvijas līdzjutējiem aktuālajā S grupā Zviedrija mērosies ar Vāciju, bet Norvēģija eksaminēs Itāliju, savukārt H grupā Slovākija spēlēs ar Kazahstānu, bet Kanāda ar Šveici.

Turnīra saimnieki zviedri šobrīd ērti iekārtojušies S grupas galvgalī – trijās spēlēs izcīnītas trīs uzvaras. Līdzi spēj turēt tikai Krievija, kam tikpat panākumu. Zviedru rēķinā uzvaras ne tikai pret Norvēģiju (3:1) un Dāniju (6:4), bet arī Čehiju (4:1). Tiesa, mačā pret dāņiem zviedri vienubrīd bija vadībā pat ar 6:1, taču tad atslābinājās un aizvadīja vāju trešo periodu. Pārējie zviedru pretinieki, tostarp vācieši, šādas vaļības var nepiedot. Vācija pagaidām izcīnījusi vienu uzvaru (3:0 pret Itāliju) un piedzīvojusi divus zaudējumus (2:3 pret Latviju, 0:2 pret Krieviju), atrodas piektajā pozīcijā.

Citā S grupas spēlē jau pēcpusdienā laukumā cīņā par svarīgiem punktiem dosies turnīra tabulas lejasgalā esošās komandas Norvēģija un Itālija. Itāļi pēc vakar piedzīvotās sagrāves noteikti gribēs reabilitēties, taču norvēģi ir gana ciets rieksts – norvēģu pieticīgo punktu skaitu (1) var skaidrot ar to, ka līdz šim viņi spēlējuši pret grupas favorītēm (1:3 pret Zviedriju, 2:4 pret Krieviju un 3:4P pret Čehiju).

H grupas spēlē pēcpusdienā tiksies Slovākija un Kazahstāna. Slovāki pēc diviem minimāliem zaudējumiem pret Kanādu (2:3) un Somiju (0:1) iepriekšējā kārtā pirmo zaudējumu sagādāja ASV valstsvienībai, apliecinot, ka joprojām ir nopietni pretendenti uz ceturtdaļfinālu. Kazahstāna ir vienīgā izlase turnīrā, kas nav tikusi pie punktiem, tāpēc, ja vien negadīsies pārsteigumi, slovāki varēs savā rēķinā ierakstīt trīs punktus un uzlabot pozīcijas turnīra tabulā.

Vakara spēlē H grupā Kanāda mērosies spēkiem ar Šveici. Šobrīd kanādieši ar izcīnītajiem septiņiem punktiem ieņem otro vietu aiz Somijas, savukārt šveicieši atpaliek par vienu un ir trešie. Vakar Šveice piedzīvoja pirmo zaudējumu, kapitulējot Somijai ar 2:5.

Svarīgākais