Masaļskis: "Koncentrēšanās bija jāsaglabā līdz pat mača beigām"

Lai atcerētos savu pēdējo sauso spēli Latvijas izlases sastāvā Edgaram Masaļskim pēc sausās uzvaras pār Itāliju (5:0) bija nedaudz jāpadomā, taču viņš lika, ka tas bijis Šveicē notikušajā čempionātā pret Austrijas izlasi.

„Darba nebija pārāk daudz. Visbiežāk tas notika pēc mūsējo kļūdām, taču katra ripa, kas nāk uz vārtiem ir bīstama, visādi var gadīties un būt. Mačs nebija no smagākajiem, bet koncentrēšanās vienalga bija jāsaglabā līdz pat spēles beigām, kas arī izdevās,” uz maču atskatījās Edgars Masaļskis.

Vaicāts, kas notika pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs, kad Itālijas izlasei bija, iespējams, labākā iespēja gūt vārtus, Masaļskis atbildēja īsi. „Pazaudējām ripu savā zonā, dabūjām atpakaļ kontru, taču labi, ka viss beidzās labi. Tā mums šad tad gadās,” teica Latvijas izlases vārtsargs.

Lūgts salīdzināt Itālijas un Vācijas komandas, Masaļskis pauda, ka tas ir gandrīz neiespējami. „Abas komandas cenšas spēlēt līdzīgā stilā, taču Vācija spēlē krietni fiziskāku hokeju, sitas un cīnās. Arī ātrumā itāļi krietni atpaliek no vāciešiem. Viņi cenšas būt vācieši, taču viņiem nesanāk,” uzskata Edgars, piebilstot, ka šovakar komandai daudz sanācis uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, kas var noderēt nākamajā čempionāta spēlē pret Čehijas valstsvienību.

"Patiesībā domāju, ka nospēlējām ļoti slikti. Spēles rezultāts neparādīja to, kā nospēlējām. Sākām ļoti slikti, komunikācija nebija labā līmenī, tas pats attiecas arī uz ripas kontroli. Pirmajos divos periodos neparādījām savu labāko spēli," atzina Jānis Sprukts.

Svarīgākais