Pret itāļiem pieteiks astoņus aizsargus; malā paliks Džeriņš un Bukarts

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pēdējo treniņu pirms vakarā gaidāmās pasaules čempionāta spēles pret Itālijas izlasi. Spēlei šovakar tiks pieteikti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, tādejādi šovakar pirmo reizi spēles pieteikumā tiks ierakstīts arī Jāņa Andersona vārds.

Pirmajās divās maiņās nekādu izmaiņu salīdzinājumā ar maču pret Vāciju nebūs. Sprukts, Indrašis, M. Rēdlihs, K. Rēdlihs un Galviņš šorīt slidoja sev ierastajos sarkanajos kreklos. Arī melnie palikuši esošajā virknējumā – Daugaviņš, Širokovs, Cipulis, Bārtulis un Cibuļskis.

Trešajā un ceturtajā maiņā ir nelielas izmaiņas. Zilajos kreklos rīta treniņā slidoja aizsargi Sotnieks un Pujacs, kā arī uzbrucēji Ķēniņš, Bērziņš un Meija, bet baltajos – Laviņš, Andersons, Saulietis, Štāls un Jass.

Pirmo reizi pasaules čempionātā spēlei šovakar tiks pieteikts Jānis Andersons, kurš mačos ar Krievijas un Vācijas izlasēm palika malā. „Spēlei tiks pieteikti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, Koba Jass spēlēs no sākuma. Pieteikumā ierakstīti netiks Andris Džeriņš (izlaida jau maču pret Vāciju) un Roberts Bukarts (piedalījās abās līdzšinējās spēlēs),” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Latvijas valstsvienības viens no treneriem Artis Ābols.

Vaicāts, kam jāpievērš uzmanība Itālijas izlases rindās, Ābols bija īss. "Līdzšinējās spēlēs labi izskatījies Džulio Skandella. Tāpat labu sniegumu demonstrējis arī vārtsargs," pauda Ābols. Jāpiemin, ka Itālijas izlase šorīt trenējās vien piecu vīru sastāvā. Uz ledus izgāja vien trīs laukuma spēlētāji, kā arī komandas otrais un trešais vārtsargs.

Svarīgākais