Latvija pret Itāliju: ko ēdīsim – picu vai pastu?

Šovakar pulksten 17:15 Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs trešo spēli pasaules čempionāta grupu turnīrā, tiekoties ar Itālijas izlasi. Mača tiešraide kanālā TV3.

Itālieši uz gadu bija atvadījušies no elites divīzijas, taču nu ir atpakaļ, ticības un apņēmības pilni šoreiz noturēties stiprāko sabiedrībā. "Kad pārņēmu komandas vadību, nevarējām iemest ripu tukšos vārtos. Godīgi," teic Itālijas izlases galvenais treneris Riks Kornača, Itālijā dzimis kanādiešu speciālists. "Tagad esam kļuvuši jaunāki, esam precīzāki, ātrāki, labi spēlējam uz zilās līnijas, mūsu vārtsargi ir lieliski." Izlases vadība tic, ka tās rīcība ir labāka komanda nekā pirms gada, kad izcīnīja uzvaru pirmajā divīzijā

Viens no interesantākajiem spēlētājiem ir aizsargs Tomass Larkins – Lielbritānijā dzimis amerikāņu spēlētājs, kurš hokeja pamatus apguva tieši Itālijā, bet pēcāk devās uz Ziemeļameriku iegūt augstāko izglītību un spēlēt hokeju studentu čempionātā. 2009. gadā Larkinu ar 137. numuru draftēja NHL vienība Kolumbusas "Blue Jackets". Šajā sezonā gan Larkins joprojām pārstāvēja savu koledžas komandu, 37 mačos tiekot pie 14 punktiem (4+10) un 48 soda minūtēm.

Šajā čempionātā gan pēc divām spēlēm lielāku uzmanību sev pievērsis uzbrucējs Džulio Skandella – vieni vārti un divas piespēles, ka arī jau desmit izdarīti metieni pa pretinieku vārtiem. Pretiniekos bijuši vācieši (0:3) un dāņi (4:3). Tieši uzvarā pār dāņiem Skandella arī savāca visu savu punktu ražu, tai skaita arī uzvaras vārtu guvums 52 sekundes pēc papildlaika sākuma.

Vārtus abās pirmajās spēlēs itāliešiem sargāja Kanādā dzimušais Daniels Belisimo, kurš pirms gada bija otrais labākais pirmās divīzijas vārtsargs (A grupā), atvairot 93,33 procentus metienu. Interesanti, ka vienīgais, kurš apsteidza Belisimo, bija otrs Itālijas vārtsargs Tomass Tragusts, kurš neielaida nevienus vārtus, bet šogad veic otrā vārtsarga pienākumus. Belisimo sezonu pavadīja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, bet nākamajā sezonā pārstāvēs Zviedrijas elites vienību "Timra". Pirmajās spēlēs Belisimo atvairīja 92,59 procentus metienu.

Latvijas izlase dienu pirms spēles ar Itāliju bija labā noskaņojumā, treniņu aizvadīja brīvā režīmā. "Viņi grib uzvarēt tikpat ļoti, cik mēs. Tas, kurš vairāk gribēs, arī uzvarēs," dienu pirms spēles sacīja uzbrucējs Koba Jass. Ronalds Ķēniņš tikmēr atzina, ka viņam labāk pirms spēles patīk iestiprināties ar pastu, pēc spēles – ar picu. Lai Ronaldam un pārējiem puišiem šovakar laba ēstgriba un pica vakariņās!

Svarīgākais