Norvēģijas hokeja izlase pārsteidzoši atņem punktu čehiem

Šodien pirmo punktu 2012. gada pasaules čempionātā hokejā nopelnīja Norvēģijas izlase, kas divas reizes izvirzījās vadībā, tomēr pēcspēles metienos ar 3:4 atzina Čehijas valstsvienības pārākumu.

Spēles rezultātu 12. minūtē atklāja Norvēģijas izlase. Lielajā vairākumā atlēkusī ripa pēc vairākiem metieniem no distances nonāca pie vārtu priekšā dežūrējošā uzbrucēja Matisa Ūlimba, kurš guva savus pirmos vārtus čempionātā un panāca 1:0 skandināvu labā.

Pēc piecām minūtēm čehi gan panāca izlīdzinājumu. Ātrā pretuzbrukumā netraucēts viegli iemeta Alešs Hemskis – 17. minūtē bija 1:1. Tomēr vairāk turpināja uzbrukt norvēģi, un tas ļāva otrās trešdaļas ievadā atjaunot vadību.

Aizsardzībā rupji kļūdījās čehi, pievēršot uzmanību tikai spēlētājam ar ripu, bet aizmirstot Lāšu Ēriku Spetsu. Viņš pieslēdzās uzbrukumam un netraucēts no tuvas distances guva otros Norvēģijas valstsvienības vārtus spēlē – 2:1.

Lai gan vairāk un bīstamā uzbruka tieši norvēģi, Davida Krejči izcilais metiens vārtu augšējā stūrī no aizsarga aizsega ļāva Čehijas izlasei 38. minūtē atkal atspēlēties – 2:2. Turklāt Mihaels Frolīks 12 minūtes pirms pamatlaika beigām beidzot vadībā izvirzīja čehus.

Tomēr skandināvi nepadevās, un aizsargs Jūnass Hūless ar nevainojamu un spēcīgu metienu 51. minūtē nopelnīja norvēģiem pirmo punktu čempionātā. Viņam izdevās labs metiens no iemetiena apļa tālās malas pēc Patrika Tūresena piespēles no aizvārtes. Hūless nopelnīja otro punktu spēlē un ceturto turnīrā.

Gan atlikušajās pamatlaika minūtēs, gan pagarinājumā labākas iespējas bija Norvēģijas izlases hokejistiem, tomēr "bullīšos" meistarību nodemonstrēja čehi. Pirmajā piegājienā iemeta Hemskis, atnesot Čehijas valstsvienībai grūtu uzvaru ar 4:3.

Norvēģijai pelnīti par labāko atzina vārtsargu Lāšu Haugenu, kurš atvairīja 27 metienus. Tikmēr čehiem atzinību izpelnījās 40 gadus vecais pasaules čempionāta debitants Petrs Nedveds, kurš rezultatīvi piespēlēja, bet neiemeta pēcspēles metienu.

Čehija pret Latviju spēlēs ceturtdien, bet Norvēģija – sestdien.

Pasaules čempionāts hokejā. S apakšgrupa

Čehija – Norvēģija 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0)

Vārti: 11:16 Ūlimbs (Hūless, M. Āsks, vair.) 0:1, 16:41 Hemskis (Nedveds) 1:1, 21:39 Spetss (Ūlimbs, Bastiansens) 1:2, 37:04 Krejči (Tenkrāts, Čāslava) 2:2, 47:56 Frolīks (Plekanecs, Mihāleks) 3:2, 50:51 Hūless (Tūresens, Bonsaksens) 3:3, 65:00 Hemskis 4:3

Soda minūtes: 8:4

Metieni: 30:31

Vārtsargi: Jakubs Kovāržs – Lāšs Haugens

Svarīgākais