Krievija ielaiž divus vārtus mazākumā, tomēr uzvar Norvēģiju

Šodien otro uzvaru 2012. gada pasaules čempionātā hokejā guva Latvijas pāridarītāja Krievija, kas ielaida divus vārtus mazākumā, tomēr ar 4:2 pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

Lai pārspētu 19 gadus veco pasaules čempionāta debitantu Lāšu Voldenu, Krievijas hokejistiem vajadzēja nepilnas 22 minūtes. No vidējas distances vairākumā izcili zem pārliktņa iemeta tehniskais uzbrucējs Pāvels Dacjuks, un rezultāts bija 1:0 Krievijas labā.

28. minūtē atkal izdevās realizēt vairākumu un dubultot pārsvaru. Pēc saspēles no zilās līnijas spēcīgi iemeta aizsargs Deniss Deņisovs, un krievi panāca 2:0. Tomēr nekas nebeidzās. Pēc trim minūtēm uzbrucējs Mortens Āsks ar metienu no labā iemetiena apļa realizēja lielo skaitlisko pārsvaru – 1:2.

Turklāt Norvēģijas hokejisti uzreiz iemeta vēl vienu ripu Semjona Varlamova sargātajos Krievijas valstsvienības vārtos. Taču viņu svinības pārtrauca strīdīgs tiesneša lēmums vārtus neieskaitīt.

Pēc šāda pavērsiena Nikolajs Kuļomins izlauzās līdz Voldena vārtiem un atjaunoja divu vārtu pārsvaru krieviem – 3:1. Tomēr Norvēģijas hokejistu labā spēle vairākumā nepazuda – Mariuss Holtets pirms noslēdzošajām 20 minūtēm samazināja deficītu līdz minimumam.

Trešajā periodā Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Perežogins izmantoja pirmo no saviem neskaitāmajiem momentiem, un 41. minūtē panāca 4:2. Turpinājumā neiemeta Dacjuks, Jevgeņijs Kuzņecovs, Aleksandrs Svitovs, bet tas netraucēja izcīnīt uzvaru.

Tiesa, beigās labs moments bija arī Norvēģijas hokejistiem – abos vārtos asistējušais aizsargs Jūnass Hūless trāpīja pa vārtu stabiņu.

Krievijai otrā uzvara čempionātā, norvēģiem otrais zaudējums. Norvēģijas valstsvienība rīt spēlēs pret Čehiju, savukārt krievi atpūtīsies.

Svarīgākais