Latvija čempionātu sāk ar zaudējumu Krievijai

© Romāns Kokšarovs

2012. gada pasaules čempionātu hokejā ar neveiksmi sākusi Latvijas valstsvienība, kas 12. minūtē izvirzījās vadībā, tomēr ar 2:5 piekāpās Krievijas priekšā. Krieviem četrus vārtus guva pirmā maiņa.

Mūsējiem izcēlās debitants Miks Indrašis un Kaspars Daugaviņš.

Latvijai čempionāts sākās veiksmīgi – 12. minūtē debitants Miks Indrašis panāca 1:0. Ātrā uzbrukumā pēc aizsarga Gunta Galviņa piespēles 21 gadu vecais uzbrucējs izdarīja spēcīgu metienu no distances un guva vārtus savā pirmajā spēlē pasaules čempionātā.

Trešdaļas noslēgumā Latvijas valstsvienībai bija iespēja dubultot pārsvaru, tomēr vairākumā pēc uzbrucēja Miķeļa Rēdliha metiena no vārtu priekšas Krieviju izglāba vārtu stabiņš. Turklāt M. Rēdlihs 11. minūtē eleganti apspēlēja sāncenšu aizsargu, bet duelī krievu vārtsargam Semjonam Varlamovam piekāpās.

Tikmēr Krievijas bīstamākie uzbrukumi pirmajā trešdaļā bija uzreiz pēc Indraša vārtu guvuma un priekšpēdējā minūtē, kad mūsējie bija iespiesti aizsardzības zonā. Edgaram Masaļskim darba pietika – 20 minūtēs viņš atvairīja 17 krievu metienus.

Diemžēl otrajā periodā izturēt uzņemto kursu neizdevās, jo iegāza spēle nevienādos sastāvos. 34. minūtē vairākumā rezultatīvs un spēcīgs raidījums no tālās distances izdevās Krievijas izlases kapteinim Iļjam Ņikuļinam, un rezultāts kļuva neizšķirts – 1:1. Krievi izmantoja Indraša noraidījumu.

Savukārt 37. minūtē Ņikuļins eleganti piespēlēja, un Krievijas valstsvienības līderis Jevgeņijs Malkins iemeta pustukšos Masaļska vārtos pēc nevajadzīga uzbrucēja Andra Džeriņa noraidījuma sāncenšu zonā. Pirms noslēdzošās trešdaļas bijām iedzinējos ar 1:2, lai gan varēja būt vairāk – pēc aizsarga Alekseja Jemeļina un Malkina metieniem Latviju izglāba vārtu stabiņš. Tiesa, trešo periodu sākām vairākumā, jo Ņikuļins iegrūda apmalē Kasparu Daugaviņu.

Tas neko kardināli nemainīja, un 46. minūtē Malkins guva savus otros vārtus spēlē, panākot 3:1 Krievijas labā. Pie viņa nonāca atlēkusī ripa, un Krievijas valstsvienības uzbrucējs iemeta tukšos vārtos. Krievu pirmā maiņa turpināja apspēlēt mūsējo aizsardzību.

Pēc piecām minūtēm Aleksandrs Perežogins izrāvās pa kreiso malu un piespēlēja Aleksandram Popovam. Uzbrucējam problēmas ar vārtu gūšanu no tuvas distances neradās, un rezultāts 51. minūtē bija 4:1 Krievijas labā.

Lai gan četras minūtes pirms beigām Daugaviņš pēc pauzes ar plaukstas metienu realizēja vairākumu, pašā izskaņā krievi atgrieza trīs vārtu pārsvaru – augšējā stūrī uzreiz pēc ieiešanas zonā iemeta jaunais Jevgeņijs Kuzņecovs. Skanot spēles beigu sirēnai, Krievijas uzvara ar 5:2.

Mūsējo rindās labākais pirmos vārtus guvušais Indrašis, krieviem – Malkins.

Latvijai nākamā spēle rītvakar pulksten 21:15 pret Vāciju.

Svarīgākais