Pelšs paraksta līgumu ar NHL klubu Edmontonas "Oilers"

Latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs parakstījis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Edmontonas "Oilers", ziņo kluba oficiālā mājaslapa.

Ar Pelšu noslēgts standarta trīs gadu entry-level līgums, kura ietvaros klubam, izsaucot vai nosūtot zemāk spēlētāju, viņš nav jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā tik ilgi, kamēr nav aizvadījis 160 NHL spēles.

Šosezon, spēlējot "Oilers" jauniešu sistēmas komandas Edmontonas "Oil Kings" sastāvā, latviešu uzbrucējs 63 spēlēs atzīmējās ar 50 (28+22) rezultativitātes punktiem. Pašlaik komanda turpina cīņu play-off, un jau parīt aizvadījs pirmo Rietumu hokeja līgas finālsērijas spēli.

Šoziem Pelšs bija Latvijas U-20 hokeja izlases kapteinis, palīdzot komandai izcīnīt devīto pozīciju un saglabāt vietu augstākajā divīzijā. 1992. gadā dzimušais uzbrucējs paspējis divās spēlēs iziet laukumā arī pieaugušo izlases sastāvā.

Atgādināsim, ka 2010. gada NHL draftā Edmontonas "Oilers" vienība izvēlējās Pelšu septītajā kārtā ar kopējo 181. numuru. Uzbrucējs "Oil Kings" rindās pašlaik aizvada jau savu otro sezonu.

Svarīgākais