Stenlija kausa izcīņu ar uzvarām sāk "Flyers", "Predators" un "Kings"

Naktī uz ceturtdienu Ziemeļamerikā sākās Stenlija kausa izcīņas turnīrs. Filadelfijas "Flyers" viesos pagarinājumā ar 4:3 uzveica Pitsburgas "Penguins", pārējos mačos iztika bez papildlaikiem - Nešvilas "Predators" uzveica Detroitas "Red Wings" (3:2), savukārt Losandželosas "Kings" viesos apspēlēja Vankūveras "Canucks" (4:2).

Aizraujošākā cīņa norisinājās Pitsburgā. Sidnijs Krosbijs nepilnas četras minūtes pēc pirmā ripas iemetiena laukuma centrā atklāja rezultātu, bet vēl četras minūtes vēlāk Tailers Kenedijs dubultoja "Penguins" pārsvaru (2:0). Komandas spēlēja uzmanīgi, noteikumus pirmajā trešdaļā nepārkāpa. Paskāls Dupuī 37 sekundes pirms trešdaļas beigām panāca jau graujošo 3:0. Tomēr ar to viss tikai sākās, tiesa, viesiem. Izturējuši mazākumu otrās trešdaļas sakumā, drīz "Flyers" beidzot atklāja arī savu rēķinu (Denijs Brīrs). Breidena Šenna un Brīra saspēle noveda arī pie otrā viesu vārtu guvuma pēdējās trešdaļas vidū.

Brūks Orpiks nepilnu minūti vēlāk saņēma noraidījumu, un pirmo reizi tas mainīja spēles gaitu. Proti, ja iepriekš Šenns atdeva divas piespēles, šoreiz 20 gadus vecais kanādiešu centrs pats pielika punktu vairākuma izspēlei, un no 0:3 "Flyers" bija panākuši izlīdzinājumu - 3:3. Uzvaru "lidotājiem" atveda 2007. gada septītais drafta numurs no Čehijas - Jakubs Vorāčeks divas ar pusi minūtes pēc papildlaika sākuma guva komandas ceturtos un pēdējos vārtus šajā mačā - 4:3.

21 gadu vecais kvebekietis Gabriels Burks savā pirmajā "play-off" spēlē karjerā iešāva divas lodes Detroitas "Red Wings" cietoksnī, un Nešvilas "Predators" pēcsezonu atklāja ar uzvaru 3:2. Peka Rinne atvairīja 35 "spārnu" metienus un pelniti kļuva par mača otro zvaigzni.

Savukārt Roberto Longo ar 35 atvairītiem metieniem nebija gana - Losandželosas "Kings" tik un tā iemeta četras ripas Vankūveras "Canucks" vārtos, ar ko bija gana uzvarai (4:2). Maiks Ričardss uzvarētāju labā guva pirmos vārtus un atdeva divas piespēles pēdējo divu vārtu guvumā.

Svarīgākais