Daugaviņa "Senators" viesos sakauj "Islanders" un iekļūst "play-off"

Naktī uz pirmdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" izbraukumā ar rezultātu 5:1 sakāva Ņujorkas "Islanders" vienību, nodrošinot dalību Stenlija kausa izcīņā.

Mačs "Senators" bija ļoti svarīgs, jo uzvara varēja nodrošināt dalību izslēgšanas turnīrā. Komanda bija noskaņota lieliskam sniegumam, lai gan spēle nesākās pozitīvā gultnē. "Islanders" jau astotajā minūtē izvirzījās vadībā, taču tā bija vienīgā un arī pēdējā reize, kad uzgavilēt varēja mājinieku līdzjutēji.

Trīs ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām Kails Turiss panāca izlīdzinājumu, bet lielāko un izšķirošo triecienu "Sens" veica otrajā trešdaļā. Krievu veterāns Sergejs Gončars vairākumā trešdaļas ceturtajā minūtē pirmo reizi izvirzīja vadībā Otavu, kam sekoja Milana Mihaleka 35. vārti sezonā, kas deva "Senators" vadību jau ar 3:1. Niks Folinjo sešas ar pusi minūtes pirms beigām panāca jau 4:1 "Sens" labā.

Odziņu uz kūciņas uzlika Kails Turiss, pēdējās trešdaļas septītajā minūtē vairākumā gūstot savus otros un komandas piektos vārtus šajā mačā - 5:1.

Līdz ar šo panākumu "Senators" tika pie vietas izslēgšanas turnīrā jeb Stenlija kausa izcīņā. Ar 92 punktiem "Senators" ieņem septīto pozīciju Austrumu konferencē. Regulārajā turnīrā palikušas trīs spēles, tuvākā no tām naktī uz trešdienu pret Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā.

Kaspars Daugaviņš uz ledus bija 15 minūtes un 41 sekundi (divas minūtes un 27 sekundes mazākumā), pie rezultativitātes punktiem netika, taču izdarīja trīs metienus - viens no tiem tika bloķēts, divi lidoja secen vārtu četrstūrim. Tāpat Kasparam divi spēka paņēmieni, divas kļūdas piespēlēs, viena pārtverta ripa, viens bloķēts metiens un uzvarēti abi iemetieni. Lietderības koeficients neitrāls.

Svarīgākais