Daugaviņš nespēlē, "Senators" zaudē

Otro neveiksmi pēc kārtas naktī uz trešdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) piedzīvoja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators", kas bez latviešu uzbrucēja ierindā savā laukumā ar rezultātu 0:1 atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Abas komandas jau pirms mača atradās līdzās Austrumu konferences turnīra tabulā, taču "Devils", kas ir vietu augstāk, izdevās gūt vienīgos vārtus šai mačā, līdz ar to arī izcīnīt panākumu. Uzvaras vārtu autors - pieredzējušais krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks, kram tā bija 31. reize sezonā, pārspējot pretinieku komandu vārtsargus. Šoreiz Kovaļčuks izcēlās gandrīz divas ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām.

Kaspars Daugaviņš mačā nepiedalījās.

"Senators" ar 84 punktiem atrodas septītajā vietā Austrumos, kamēr "Devils" nu jau atrāvušies tālāk un ar 89 punktiem ieņem sesto pozīciju. Otavai tagad trīs dienu atpūta no spēlēm, un zaudējumu sēriju komanda mēģinās pārtraukt naktī uz sestdienu, tiekoties ar Monreālas "Canadiens".

Citā spēlē astoņus vārtus iemeta Pitsburgas "Penguins", savās mājās ar 8:4 pārspējot Vinipegas "Jets". Ar "hat-trick" un arī rezultatīvu piespēli izcēlās Pitsburgas kanādiešu kreisās malas uzbrucējs Džeimss Nīls. Pa diviem vārtu guvumiem Tailera Kenedija un Jevgēņija Malkina kontos, otrajam arī trīs piespēles. Savukārt Sidnijs Krosbijs izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm. "Jets" rindās divus vārtus iemeta Braiens Litls.

Vinipegai šī bija sāpīga neveiksme, jo komanda turpina cīņu par vietu izslēgšanas mačos. Šobrīd komanda atrodas jau četru punktu attālumā no Vašingtonas "Capitals", kas ir astotā Austrumos. "Penguins", kam vietu Stenlija kausa izcīņā ir droša, tikmēr atgriezās uz uzvaru takas - 11 uzvarām sekoja zaudējums pagarinājumā pret "Flyers", bet tagad, iespējams, uzsākta jauna panākumu sērija.

Svarīgākais