Tenisistam Juškam rangā kāpums par 65 vietām

Publicēti jaunākie ATP un WTA tenisa rangi. Pozitīvākās tendences no latviešiem šoreiz Andim Juškam. Viņš saņēmis punktus par uzvaru Ukrainas pilsētas Čerkasu „Future” turnīrā, kas ļāvis pakāpties par 65 vietām augšup. Tikmēr Anastasijai Sevastovai kritiens par vēl 35 vietām.

Uz jaunākajiem tenisa rangiem šoreiz bija jāgaida divas nedēļas – kamēr noslēdzās nozīmīgais Indianvelsas turnīrs. Atgādinām, ka par tā uzvarētājiem vakar kļuva Rodžers Federers un Viktorija Azarenka. Ranga labāko desmitniekā kā vīriešiem, tā sievietēm nelielas izmaiņas. ATP ranga desmit labāko vidū pirmo reizi ielauzies amerikānis Džons Isners, bet WTA rangā jau uz sesto vietu noslīdējusi dāniete Karolīna Vozņacki.

No latviešiem Indianvelsā spēlēja vien Ernests Gulbis, taču bez panākumiem – jau 1.kārtā zaudēts francūzim Mikelam Lodrā. Tā kā zaudēti punkti salīdzinājumā ar pērno gadu, tad rangā kritums par četrām pozīcijām uz 79.vietu. Šonedēļ startēs Maiami turnīrs, cerēsim, ka Gulbim tajā sekmēsies labāk. Tikmēr kāpums par 65 vietām ATP rangā izdevies Andim Juškam. Viņam šonedēļ pieskaitīti punkti par Ukrainā uzvarētu „Future” turnīru, kā rezultātā latvietis ticis uz 455. vietu. Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā viņš izcīnīja vēl vienu „Future” titulu, taču šie punkti Andim tiks pieskaitīti tikai aprīļa sākumā.

WTA rangā lejup turpina slīdēt Anastasija Sevastova, kura šogad veselības problēmu dēļ vēl nav aizvadījusi ne mača. Šonedēļ kritums par 35 pozīcijām uz 261.vietu. Kortos Anastasija plānojusi atgriezties vien pēc mēneša. Tikmēr Diānai Marcinkevičai kārtējais nelielais kāpums un jauns ranga rekords – 346.vieta.

Svarīgākais