Daugaviņa "Senators" trešā neveiksme pēc kārtas

Trešo zaudējumu pēc kārtas Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) naktī uz trešdienu piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" vienība, kas šoreiz izbraukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Fīniksas "Coyotes" hokejistiem.

Fīniksa vadībā izvirzījās pirmās trešdaļas izskaņā, bet otrās trešdaļas beigu minūtēs panāca jau 2:0. Daniels Alfredsons vienus vārtus otaviešiem atguva otrās trešdaļas 18. minūtē, Radims Vrbata, gūstot savus 23. vārtus sezonā, pēdējās trešdaļas ievadā atjaunoja "Coyotes" divu vārtu pārsvaru (3:1). 14 sekundes vēlāk Kriss O'Nīls vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, taču, lai arī viesi no Otavas vārtiem uzbruka aktīvāk un beigās arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, spēles rezultāts vairs nemainījās - 3:2 Fīniksas labā.

Tā bija "Coyotes" 22. uzvara sezonā, taču ar 52 punktiem komanda joprojām atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas, esot tikai 12 vietā Rietumu konferencē. Savukārt "Sens" ar 27 uzvarām, 25 zaudējumiem un 60 punktiem atrodas sestajā vietā Austrumos. Tāds pats punktu skaits arī piektajā vietā esošajai "Penguins", bet tuvākos sekotājus "Panthers", "Devils" un "Maple Leafs" Otava apsteidz par pieciem punktiem.

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš Otavas komandas rindās mačā pret "Coyotes" laukumā pabija sešas minūtes un 23 sekundes (no tām divas minūtes un 30 sekundes mazākumā), divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu, paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zaudējumu sēriju "Senators" centīsies pārtraukt naktī uz trešdienu, kad aizvadīs pēdējo spēli sešu izbraukuma spēļu sērijā, viesojoties Bostonā pie "Bruins".