Daugaviņš savainojuma dēļ spēlē maz, "Senators" uzvar

Šorīt Nacionālās Hokeja līgas (NHL) čempionātā pie uzvaras tika latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētais klubs Otavas "Senators", kas izbraukumā ar 4:1 sakāva Sanhosē "Sharks".

Spēli veiksmīgāk iesāka "Sharks" hokejisti, kas izvirzījās vadībā mača ceturtajā minūtē, tomēr perioda vidū "Senators" rezultātu izlīdzināja, bet otrajā trešdaļā iemeta vēl divas ripas, panākot 3:1 savā labā. Trešā perioda vidū savos otros vārtus mačā un vienpadsmitos sezonā guva Kolins Grīnings, nodrošinot Otavai pārliecinošu panākumu – 4:1. Tas "Senators" bija devītais panākums pēdējās 11 spēlēs un piektā uzvara pēc kārtas izbraukuma spēlēs.

Kaspars Daugaviņš šoreiz laukumā pavadīja vien nepilnas divas minūtes (1:52), kuru laikā bloķēja vienu metienu. Jāpiebilst, ka Kaspars laukumā pabija vienīgo vārtu zaudējumā, tādejādi nopelnot negatīvu lietderības koeficientu (-1). Tiesa, bloķējot metienu, Daugaviņš guva arī savainojumu, ar ko skaidrojams nelielais spēles laiks.

Otavas Senators galvenais treneris Pols Maklīns vēl nebija drošs par Daugaviņa savainojuma nopietnību, komentējot: "Šobrīd viņš cīnās ar sāpēm, bet viņš ir no Latvijas - tātad viss būs kārtībā."

Peka Rinne Nešvilas "Predators" vārtos atvairīja visus 38 pretinieku metienus, kaldinot savas komandas uzvaru izbraukumā pret Kolumbusas "Blue Jackets" – 3:0. Vārtu guvumu Martina Erata, Maika Fišera un Šī Vēbera rēķinā. Savukārt Jevgeņijs Malkins ar diviem vārtu guvumiem palīdzēja savam klubam Pitsburgas "Penguins" pretinieku laukumā ar 4:1 pieveikt Ņujorkas "Rangers".

Jāpiebilst, ka piecas no aizvadītajā naktī notikušajām desmit spēlēm beidzās ar identisku rezultātu – 4:1. Arī Bostonas "Bruins" un Ņūdžersijas "Devils" mačs, kurā pēc divām trešdaļām "Bruins" zaudēja ar 0:1, taču pēdējā trešdaļā iemeta četras ripas (trīs no tām – nepilnu piecu minūšu laikā).