Daugaviņš pārtrauc sauso sēriju, "Senators" uzvar

Pirmo reizi pēc 20 spēļu pārtraukuma pie rezultativitātes punktiem tiekot Kasparam Daugaviņam, Otavas "Senators" aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) atgriezās uz uzvaru takas, ar rezultātu 3:2 viesos pārspējot Toronto "Maple Leafs".

Pirmajās 16 spēles minūtēs mājinieki izvirzījās vadībā jau ar 2:0, bet pirmās trešdaļas izskaņā pieredzējušais Daniels Alfredsons vienus vārtus otaviešiem atguva. Otrajā trešdaļā "Maple Leafs" spiediens pieauga, taču ne pārsvars uz rezultāta tablo. Lieliski spēlēja vārtsargs Kreigs Andersons, kuram visā mačā 37 atvairīti metieni. Tuvojoties otrās trešdaļas izskaņai, Daugaviņš ieslidoja zonā ar ripu, kritienā to paspēja veiksmīgi atdot partnerim, kurš tālāk ripuli nogādāja līdz aizsargam Kubam. Sekoja metiens, ko Džeimss Reimers atvairīja, taču pirmais pie atlēkušās ripas bija tieši Daugaviņš, raidot to vārtos un panākot izlīdzinājumu!

Tiesa, pēc video atkārtojuma noskatīšanās vārtu guvums netika ieskaitīts latviešu uzbrucējam, bet gan Džeisonam Specam, kura nūja patrāpījās Daugaviņa mestās ripas ceļā... Līdz ar to Specam 20. vārtu guvums, nevis Kasparam ceturtais... Veiksmīgi pabeiguši otro trešdaļu, "Sens" tāpat sāka arī pēdējo, un Kails Turris jau otrajā tās minūtē pirmo un izšķirošo reizi šonakt izvirzīja vadībā viesus no Otavas. Spēles beigu rezultāts - 3:2 "Senators" labā. Otavai izcīnīja uzvaru pēc vienas spēles pārtraukuma, tas bija astotais panākums pēdējās desmit spēlēs. Austrumos ar 58 punktiem komanda ieņem piekto vietu, bet tikpat punktu arī ceturtajā pozīcijā esošajai "Flyers".

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš uz ledus pavadīja astoņas minūtes un desmit sekundes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes meta pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Šajā sezonā Kaspars NHL guvis trīs vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs pēc vienas dienas pauzes, kad, turpinot Toronto iesākto izbraukuma tūri, viesos sacentīsies ar Sanhosē "Sharks". Kopumā Otavai šajā tūrē jāaizvada sešas izbraukuma spēles pēc kārtas.