Skrastiņa piespēle palīdz uzvarēt

Pēc latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa rezultatīvas piespēles aizvadītajā naktī Dalasas "Stars" kārtējā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas mačā mājās ar rezultātu 4:3 pagarinājumā uzveica Toronto "Maple Leafs".

Dalasieši spēli sāka pasīvi, par ko liecina metienu skaits pirmajā trešdaļā (2:10...), bet otrajā aktivizēja spēli, un tas nesa rezultātu - piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Breds Ričards izvirzīja mājiniekus vadībā. Tiesa, ne uz ilgu laiku, jo "Maple Leafs" pēc mazāk nekā divām minūtēm atguvās (1:1). Pēdējās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem vairākumos (2:2), bet 14. minūtē pirmo reizi vadībā izvirzījās viesi, kad precīzs bija Nikolajs Kuļemins (2:3). Ribeiro ceturtie vārti šajā sezonā trīs minūtes pirms beigām deva iespēju teksasiešiem spēlēt pagarinājumu - 3:3. Tajā "Stars" dominēja un trešajā minūtē pēc Skrastiņa un Robidasa piespēlēm Džeimss Nīls atnesa uzvaru mājiniekiem - 4:3.

Kārlis Skrastiņš laukumā pavadīja 20 minūtes un astoņas sekundes, atdeva rezultatīvu piespēli, vienu reizi aizsarga metiens tika bloķēts, vēl divas lidoja garām vārtu četrstūrim, vienu reizi Skrastiņš izdarīja spēku paņēmienu, vienu reizi bloķēja pretinieka metienu, un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Citā spēlē uzbrucēja Raita Ivanāna pārstāvētā Losandželosas "Kings" izbraukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 1:2. Ivanāns uz ledus sabija sešas minūtes un astoņas sekundes, reizi latvieša metiens tika bloķēts, bet divas reizes lidoja garām vārtiem. Tāpat Ivanāna kontā trīs spēka paņēmieni un negatīvs lietderības koeficients (-1), jo Raitis bija laukumā brīdī, kad tika zaudēti vienīgie vārti no spēles.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais