"Senators" atkal uzvar papildlaikā, Daugaviņam -1

Trešo uzvaru pēc kārtas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas turnīrā guvusi Otavas "Senators", kas ar 3:2 papildlaikā savās mājās pieveica Ņūdžersijas "Devils". Kasparam Daugaviņam nepilnās piecās minūtēs -1.

"Devils" pēc otrā perioda, kurā vārtus guva Daiņus Zubrus un Deivids Klārksons, bija vadībā ar 2:0, taču pārsvaru nenoturēja. 2:2 pamatlaikā Otavai panāca Džeisons Speca un Eriks Kondra (mazākumā), bet uzvaras vārtus papildlaika pēdējā minūtē vairākumā no kreisā iemetienu apļa guva "Senators" kapteinis Daniels Alfredsons – 3:2.

"Senators" trešo spēli pēc kārtas bija iesaistīta mačā, kurā uzvarētājs 60 minūtēs netika noskaidrots. Otava uzvarējusi visas trīs spēles – pret "Devils" un "Flames" papildlaikā (abos mačos uzvaras ripa Alfredsonam), bet pret "Sabres" pēcspēles metienu sērijā.

Pēc šīs uzvaras Otavas komanda ar 40 spēlēs savāktiem 45 punktiem pakāpusies uz 6. vietu Austrumu konferencē, kurā vadībā ar 52 punktiem ir "Rangers". Nākamais mačs "Senators" paredzēts ceturtdien savā laukumā pret līgas labāko vārtu guvēju Stīvenu Stemkosu un Tampabejas "Lightning".

Kaspars Daugaviņš šoreiz nospēlēja tikai 4:46 minūtes (0:53 mazākumā), kas ir uzbrucēja jauns antirekords NHL mačos. Līdz šim viņš mazāk par piecām minūtēm vēl nebija spēlējis, iepriekšējo mazāko spēles laiku sasniedzot 31. decembra spēlē pret "Sabres", kad viņš nospēlēja 5:20.

Aizvadītās nakts mačā pret "Devils" Daugaviņš laukumā pabija deviņas maiņas, izdarīja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienīgo iemetienu un paspēja nopelnīt negatīvu lietderības koeficientu (-1).