Daugaviņa "Senators" atkal zaudē un izkrīt no "play-off" zonas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators", kas savā laukumā ar rezultātu 2:6 atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu un izkrita no izslēgšanas spēļu zonas.

Pēc Smita vārtiem jau otrajā mača minūtē Otava izvirzījās vadībā, taču līdz atkārtotām mājinieku gavilēm bija jāgaida ilgi. Pārāk ilgi, jo šajā laikā viesi no Monreālas guva piecus vārtus un jau sestajā otrās trešdaļas minūtē atradās absolūti komfortablā vadībā (5:1). Speca Otavas labā guva 13. vārtus sezonā, tomēr mačā tie bija tikai komandas otrie, un situāciju nespēja glābt. Pēdējās trešdaļas 15. minūtē Kols guva vienīgos vārtus vairākumā šajā mačā, tam arī pieliekot punktu - 6:2.

Kaspars Daugaviņš Otavas rindās uz ledus sabija sešas minūtes un 17 sekundes (mazākumā minūte un 56 sekundes), pa vārtiem nemeta, taču izdarīja vienu spēka paņēmienu, reizi pārtvēra ripu, reizi uzvarēja iemetienā un reizi tajā zaudēja, kā arī atradās laukumā ceturto vārtu zaudēšanas brīdī, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Šis bija "Senators" otrais zaudējums pēc kārtas un, tā kā citā spēlē Vinipegas "Jets" apspēlēja Kolorado "Avalanche" (4:1), abām komandām ir vienāds punktu skaits (pa 39, tikpat ir arī Ņūdžersijai), taču turnīra tabulā "Jets" aizsteidzās priekšā, nobīdot "Sens" uz devīto vietu Austrumos.

Pie ceturtajām uzvarām pēc kārtas aizvadītajā naktī tika Pitsburgas "Penguins" un Kalgari "Flames". Pirmā mājās ar 4:2 apspēlēja Karolīnas "Hurricanes", kamēr "Flames" pēcspēles metienso ar 2:1 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets". Pateicoties šim panākumam Kalgari izlīdzināja punktu skaitu ar astotajā vietā esošo Nešvilas "Predators" (40) un Rietumu tabulā atrodas devītajā vietā.

"Blue Jackets" neveiksme pret Kalgari bija jau sestā pēc kārtas, un tā šobrīd ir otra bēdīgākā sērija līgā aiz Minesotas "Wild", kam jau septiņi bezatbildes zaudējumi.