Girgensons pakāpjas par vietu NHL pirmsdrafta reitingā

International Sciouting Services (ISS) laidusi klajā savu jaunāko, decembra, 2012. gada NHL drafta prognozi, kurā par vienu pozīciju pakāpies arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš tagad ierindojas 19. pozīcijā. Pirmo vietu reitingā saglabājis Mihails Grigorenko.

Saraksta augšgalā izmaiņas nav notikušas - pirmās sešas pozīcijas saglabājušās nemainīgas, un līderu dueli vēl joprojām veido krievu uzbrucēji Mihails Grigorenko un Nails Jakupovs, kas abi Krievijas izlases sastāvā jau nākamnedēļ uzsāks cīņu Pasaules U-20 čempionātā hokejā.

Aizvadītajā mēnesī uzreiz vairāki 2012. gada NHL drafta pirmās kārtas kandidāti guva traumas, kas raisīja jautājumus par to, kā tas ietekmēs to pozīcijas pašā draftā. Šobrīd traumēti ir uzreiz septiņi no 30 hokejistiem, taču būtiskas svārstības draftu reitingos spēlētāji nav piedzīvojuši.

Ar 26 punktiem 22 spēlēs Girgensons pašlaik ir USHL devītais rezultatīvākais hokejists. Tiesa, starp tiem spēlētājiem, kas dzimuši pēc 1993. gada, Zemgus ir pats rezultatīvākais.

Par spīti niecīgajam kāpumam ISS reitingā, ievērojamu kāpumu Girgensons piedzīvoja Future Considerations (FC) veidotajā pirmsdrafta prognožu sarakstā, pakāpjoties no 20. uzreiz uz devīto vietu. Atgādināsim, ka vēl augustā FC Girgensonam prognozēja 12. vietu, taču tad latviešu uzbrucējs reitingā piedzīvoja kritumu.

Līdz šim neviens latviešu hokejists NHL drafta pirmajā kārtā nav ticis izvēlēts. Visaugstāk, ar kopējo 30. numuru, 1991. gada NHL draftā Sanhosē "Sharks" izvēlējās Sandi Ozoliņu, taču otrajā kārtā tikuši draftēti arī Agris Saviels un Mārtiņš Karsums.