Daugaviņš atkal zaudē Ovečkinam

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Hokeja līgā izspēlētas trīs spēles, visās uzvarēja viesu komandas. Vienā no mačiem latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" ar 3:5 piekāpās Vašingtonas "Capitals".

"Senators" otro periodu noslēdza ar 2:1 vadību pēc tam, kad ar elegantiem vārtiem izcēlās Niks Foliņo. Viņš apslidoja vairākus aizsargus un arī "Capitals" vārtsargu Tomašu Vokounu, raidot ripu viesu vārtos.

Trešo periodu Vašingtona uzvarēja ar 4:1. Izlīdzinājumu vairākumā panāca Niklass Bakstrēms, bet pēc tam ar tālu raidījumu izcēlās Aleksandrs Ovečkins (viņam tikai otrie vārti pēdējās 13 spēlēs), Trojs Brūvers un arī Džons Karlsons. "Senators" sastāvā aizvadītajā cīņā ar vārtu guvumiem bez pieminētā Foliņo atzīmējās arī Eriks Kondra un Milans Mihaleks.

Daugaviņš šoreiz nospēlēja tikai 10:58 minūtes (no tām 1:19 mazākumā), punktus un soda minūtes neguva, bet atzīmējās ar vienu bloķētu metienu. Daugaviņš šosezon 19 mačos sakrājis 7 (3+4) punktus.

Iepriekšējās divās šīs sezonas spēlēs Otava "Capitals" laukumā zaudēja ar 1:2 un 2:3 papildlaikā. Ceturtā un pēdējā tikšanās regulārajā sezonā komandām būs 22. februārī "Senators" laukumā.

"Senators" ar 29 punktiem ieņem 9. vietu Austrumu konferencē. Tikpat punktu tagad ir arī "Capitals", kas atrodas vietu augstāk. Līdere ar 36 punktiem ir "Penguins". Nākamo maču Otava aizvadīs šodien izbraukumā pret Ņūdžersijas "Devils".

Pirmo uzvaru Kirka Mullera vadībā guvusi Karolīnas "Hurricanes", kar ar 5:3 pārspēja Edmontonas "Oilers". "Hurricanes" pārtraukusi septiņu zaudējumu sēriju, piecas neveiksmes piedzīvotas Mullera vadībā.