Kuldam laba spēle pret Bostonas "Bruins"

Naktī uz trešdienu Latvijas hokejista Artūra Kuldas pārstāvētā Vinipegas "Jets" vienība izcīnīja uzvaru savā laukumā, Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē ar rezultātu 2:1 apspēlējot līdz šim teicami spēlējušo Bostonas "Bruins".

Līdz ar šo zaudējumu "Bruins" pārtrūka 15 spēļu sērija, kurā netika piedzīvoti zaudējumi pamatlaikā. Šajā sērijā bostonieši bija nopelnījuši 29 no iespējamajiem 30 punktiem, vienīgo reizi papildlaikā piekāpjoties "Red Wings" savā laukumā (2:3). Šoreiz nelīdzēja arī 40 "Bruins" izdarītie metieni - tos visus, izņemot vienu, atvairīja "Jets" čehu vārtsargs Ondrejs Pavelecs.

Vārtus Vinipegas komandas labā guva Endrjū Lads un Braiens Litls, un "Jets" pirmo reizi sezonā tika pie pozitīvas bilances - 12 uzvaras un 11 zaudējumi. Tiesa, vēl ir četras neveiksmes papildlaikos vai pēcspēles metienos, ko gan amerikāņu kolēģi neuzsver. Interesanti, ka Lada vārtu guvumā rezultativitātes punktu nopelnīja jau pieminētais Pavelecs - vārtsargam tā bija otrā piespēle 143 spēļu garajā NHL karjerā.

Latvijas valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda "Jets" rindās uz ledus bija 11 minūtes un 55 sekundes, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus pretinieku metienus, reizi kļūdījās piespēlē, bet sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+2), jo laukumā bija brīžos, kad Vinipega guva abus vārtus.

Citā spēlē Karolīnas "Hurricanes" nelīdzēja arī seši vārtu guvumi, un komanda piedzīvoja septīto neveiksmi pēc kārtas, ar rezultātu 6:7 atzīstot Kalgari "Flames" pārākumu. Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 1:4 piekāpās Ņujorkas "Islanders". Rietumu konferences līdere Minesotas "Wild" izbraukumā, pateicoties diviem vārtu guvumiem pirmās trešdaļas izskaņā, ar rezultātu 2:1 apspēlēja Sanhosē "Sharks".