Kuldam uzvara, Daugaviņam - zaudējums

Naktī uz piektdienu mainīgām sekmēm Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) spēlēja Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas - Vinipegas "Jets" ar Artūru Kuldu sastāvā pieveica Fīniksas "Coyotes" (1:0), savukārt Otavas "Senators" ar Kasparu Daugaviņu ierindā zaudēja Dalasā (2:3).

Vinipegā vietējā "Jets" uzņēma rietumnieci "Coyotes" un vairāk nekā 15 tūkstošiem sanākušo līdzjutēju uzgavilēt par vārtu guvumiem sanāca tikai reizi - jau septītajā spēles minūtē, septīto piespēli sezonā atdodot Evanderam Keinam, septītos vārtus sezonā guva Braiens Litls. Komandas atlikušajās vairāk nekā divās ar pusi trešdaļās spēlēja visai mierīgu un tīru hokeju, bet rezultāts vairs nemainījās. "Jets" izcīnīja desmito uzvaru sezonas 25 mačos.

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda uzvarētāju rindās uz ledus pavadīja desmit minūtes un 12 sekundes, ar rezultativitāti neizcēlās, taču reizi saņēma noraidījumu (divas minūtes par ķeksēšanu otrās trešdaļas astotajā minūtē) un reizi izdarīja spēka paņēmienu.

Nākamo spēli "Jets" aizvadīs naktī uz svētdienu, mājās uzņemot vienu no konkurentēm cīņā par izslēgšanas spēlēm - Ņūdžersijas "Devils".

Citā spēlē komanda, kas šobrīd atrodas Austrumu konferences "play-off" zonā Otavas "Senators" Teksasā tikās ar Dalasas "Stars". Lai gan Otava pirmā izvirzījās vadībā astotajā spēles minūtē, jau divarpus minūtes vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirts. "Sens" vēlreiz izvirzījās vadībā pēdējās trešdaļas 12. minūtē, taču atkal mājiniekiem bija vajadzīgas vien pāris minūtes, lai vēlreiz izlīdzinātu (2:2). Nepilnas divarpus minūtes līdz beigām Ēriks Nistroms guva savus devītos vārtus sezonā, atnesot uzvaru mājiniekiem - 3:2.

Zaudētāju rindās latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš spēlēja 13 minūtes un 35 sekundes (divas minūtes un astoņas sekundes mazākumā), izdarīja vienu metienu pa vārtiem, paveica vienu spēka paņēmienu, pa reizei kļūdījās piespēlē un pārtvēra ripu, bet trīs reižu bloķēja pretinieku metienus.

Tā bija "Senators" 13. neveiksme sezonā, bet 11. pamatlaikā. Ar 26 punktiem komanda ieņem astoto vietu Austrumos, bet turpat viena punktiņa attālumā ir arī Bufalo "Sabres". Nākamo spēli Daugaviņa "Senators" jāaizvada naktī uz svētdienu Vašingtonā, tiekoties ar vietējo "Capitals".