Daugaviņam vārti un +2 zaudējumā pret "Penguins"

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš aizvadītajā naktī guva trešos vārtus šosezon, izceļoties izbraukuma mačā pret Pitsburgas "Penguins", tomēr viņa pārstāvētais klubs Otavas "Senators" piedzīvoja zaudējumu ar 3:6.

Tieši Daugaviņš spēles otrajā minūtē atradās īstajā laikā un vietā, tiekot pie atlēkušās ripas pretinieku vārtu priekšā, raidot to vārtos un atklājot spēles rezultātu – 1:0. Tiesa, jau 27 sekundes vēlāk "Penguins" panāca izlīdzinājumu, bet līdz pirmās trešdaļas vidum iemeta vēl trīs ripas – 1:4 – tādejādi "Senators" veica vārtsargu maiņu. Spēles turpinājumā divkārt mājinieki panāca pat četru vārtu pārsvaru (1:5, 2:6), ko "Senators" spēja samazināt līdz trim – 3:6.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 14 minūtes un vienu sekundi, izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, izcēlās ar vārtu guvumu, izpildīja divus spēka paņēmienus, zaudēja vienā iemetienā un spēli noslēdza ar labāko lietderības koeficientu savā komandā (+2). Šosezon 13 spēlēs Kaspars izcēlies ar trīs vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli. Jāatzīmē, ka trīs no četriem punktiem latvietis nopelnījis pēdējās piecās spēlēs.

Pretinieku sastāvā ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sidnijs Krosbijs, vārti un divas piespēles Tailera Kenedija rēķinā, bet vārti un piespēle – Jevgeņijam Malkinam.

Vinipegas "Jets" ar aizsargu Artūru Kuldu ierindā izbraukumā ar 3:1 pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Kulda spēlēja 11 minūtes un 35 sekundes, trīsreiz meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +1.

Desmit uzvaru sērija aizvadītajā naktī pārtrūka Bostonas "Bruins" hokejistiem, kuri savā laukumā pēcspēles metienos ar 2:3 atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu. Spēles gaitā "Bruins" divreiz bija iedzinēju lomā, taču prata atspēlēties, tomēr pēcspēles metienos ne reizi nespēja pārspēt "sarkano spārnu" vārtsargu Džimiju Hovardu.