Daugaviņš atgriežas NHL, "Senators" zaudē otro spēli pēc kārtas

Aizvadītajā naktī Nacionālās Hokeja līgas čempionāta spēlē laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas atgriezās latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet viņa pārstāvētais klubs Otavas "Senators" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, savā laukumā piekāpjoties Monreālas "Canadiens" ar 1:2.

Pirmo trešdaļu "Senators" aizvadīja diezgan pasīvi, izdarot tikai četrus metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr "Canadiens" meta trīsreiz vairāk, taču neviens no metieniem mērķi nesasniedza. Mača rezultāts tika atklāts tikai otrā perioda 14.minūtē, kad precīzs bija Monreālas uzbrucējs Ēriks Kols, bet tieši trīs minūtes vēlāk "Canadiens" pārsvaru palielināja Andrejs Kosticins – 0:2. Trešajā periodā "Senators" metās atspēlēties – jau pašā trešdaļas sākumā Zaks Smits mazākumā panāca 1:2. Arī turpinājumā "Senators" nomētāja pretinieku vārtus (metieni trešdaļā 16-4), taču vairs pārspēt Koriju Praisu Otavas hokejistiem neizdevās.

Kaspars Daugaviņš, kurš uz vairākām dienām šonedēļ tika nosūtīts uz Binghemtonu sakarā ar gudrības zobu operāciju, savā atgriešanās spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, uzvarēja vienā iemetienā, divreiz meta pa pretinieku vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu (viens no retajiem komandā, kam tas nebija negatīvs).

Citā NHL spēlē Dalasā mājinieki "Stars" pagarinājumā ar 7:6 pārspēja Kolorado "Avalanche" vienību. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem (tostarp arī uzvaras vārtiem papildlaikā) un rezultatīvu piespēli izcēlās Luī Eriksons, savukārt zaudētāju rindās hat trick jeb trīs gūti vārti, kā arī rezultatīva piespēle Meta Dušeina rēķinā.