2012. gada NHL drafts notiks Pitsburgā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība ir nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu, kurā teikt, ka 2012. gada jauno spēlētāju izvēles ceremonija norisināsies Pitsburgā.

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens ir paziņojis, ka, kā jau iepriekš tika baumots, 2012. gada NHL drafts norisināsies Pensilvānijas štatā, Pitsburgas pilsētā. Par pamatu šim lēmumam kalpoja fakti, ka pilsētā līdz šim jau ir notikuši vairāki līgai nozīmīgi pasākumi, turklāt tie ir aizvadīti visai veiksmīgi. Tāpat Pitsburgas "Penguins" ir vienība, kuras pašreizējos panākumus arī nosaka veiksmīgā darbība iepriekšējos draftos.

Atgādināsim, ka Pitsburgā ir norisinājušies tādi pasākumi kā 1997. gada NHL drafts un "Winter Classic" spēle 2011. gadā, "Heinz Field" stadionā.

Tāpat jāpiebilst, ka "Penguins" vienība tieši ar veiksmīgām drafta izvēlēm tika pie tādiem spēlētājiem kā Marks-Andrē Flerī, Jevgeņijs Malkijs, Sidnijs Krosbijs, Džordans Stāls, Kristofers Letangs un citiem, kuri palīdzēja klubam divus gadus pēc kārtas spēlēt Stenlija kausa finālā, bet 2009. gadā to arī izcīnīt.

Nevar nepieminēt, ka lielas cerības uz 2012. gada NHL draftu tiek liktas arī Latvijas hokeja sabiedrībā un līdzjutēju vidū, jo pastāv cerības, ka tajā tiks izvēlēti vairāki hokejisti, no kuriem vienam, Zemgum Girgensonam, paredz, priekš Latvijas hokejistiem, rekordaugstu vietu pirmajā kārtā.